Всі розуміють, що винна Росія: У НАТО зайняли чітку позицію щодо підтримки України

В Альянсі в черговий раз підтримали Україну на засіданні комісії Україна-НАТО в Брюсселі.

Ілюстрація:24 Канал

НАТО висловило підтримку України на сьогоднішньому засіданні комісії Україна-НАТО в штаб-квартирі Альянсу в Брюсселі. Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко в коментарі телеканалу 112 Україна. зазначають Патріоти України.

"Хочу сказати, що була чітка позиція щодо підтримки України з боку НАТО як організації і всіх 28 членів. Вони знають, хто на кого напав, розуміють, хто винен, і називають винною Росію", - заявив Пристайко.

За словами Пристайка, сьогодні на засіданні Комісії НАТО були генсек Альянсу Йєнс Столтенберг і посли всіх країн-учасниць.

"Спочатку в мене була зустріч із Генсеком і потім з усіма 28 членами НАТО. Є інтерес до того, що відбувається в нас на сході, чому відбувається погіршення ситуації і яким шляхом іде Україна, щоб вийти з цієї ситуації. Цікавилися питаннями реформ, як Україна боротиметься з корупцією, як знайде своє місце серед країн ЄС. Послів також цікавить, чи підтримує український народ політику уряду, чи відображає Мінський процес волю народу", - заявив заступник міністра.

За результатами засідання комісії, вдалося досягти домовленості, що цього року може відбутися засідання НАТО щодо ситуації в Україні.

"З приводу високих контактів, цього року в нас будуть хороші новини про збільшення контактів і візитів. Думаю, цього року вдасться провести засідання на рівні не нижчому, ніж міністри закордонних справ, і це вже питання місяців", - заявив Пристайко.

Перші дві термінові партії вже прибули: ЗМІ дізнались, коли в Україну надійде зброя з великого пакету допомоги США, який завдасть нищівного удару по планам Кремля на перемогу

субота, 4 травень 2024, 1:45

Йдеться про артилерію, бронетехніку, системи ППО, катери та іншу громіздку техніку та засоби з оголошених пакетів допомоги США та Європи, складні та чутливі в транспортуванні. Перші партії зброї з нового пакету допомоги США надійшли до України наприкін...

"До Великодня готувалися. Вікна мили": Безугла знову обурена роботою комітету, у соцмережі відреагували

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:54

“За весь тиждень Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки не провів жодного засідання, жодного заходу, жодної міжнародної зустрічі, жодного спільного виїзду. Жодної активності не було. Тільки тиша і пусті коридори. Що це?” – напис...