Всі вони "слуги народу": Україна витрачає на нардепів вдвічі менше, ніж на їх помічників (документ)

Відповідно до закону про статус народного депутата України, кожному парламентарію дозволено мати до 31 помічника, проте зарплати з бюджету можуть отримувати тільки четверо з них.

У Верховній Раді. Ілюстрація:РБК-Украина

Зарплати народних депутатів обійшлися українському бюджету в лютому 2017 року у 28 млн грн. При цьому грошова винагорода їх помічників спустошила державну скарбницю на суму майже вдвічі більшу - 52,7 млн грн. Це випливає з відповіді апарату Верховної Ради України на запит Апострофа, передають Патріоти України.

"Витрати на виплату заробітної плати народним депутатам України восьмого скликання з вересня 2016 року по січень 2017 року склали 34 416 010,86 гривень, а з лютого по травень 2017 року - 28 063 316,14 гривень", - йдеться в повідомленні апарату Ради.

Відзначимо, що шоста сесія парламенту фактично завершується 14 липня, відповідно, загальна сума витрат на виплату зарплати нардепів збільшиться приблизно до показників попередньої сесії.

При цьому витрати на виплату зарплат помічникам-консультантам народних обранців склали під час п'ятої сесії 69,5 млн грн, під час шостої (до травня 2017 року включно) - 52,7 млн грн, тобто майже вдвічі більше, ніж на зарплату самих нардепів .

Відповідно до закону про статус народного депутата України, кожному парламентарію дозволено мати до 31 помічника, проте зарплати з бюджету можуть отримувати тільки четверо з них. Зарплата помічника нардепа на сьогодні становить близько 7 тис. грн на місяць.

Згідно з даними апарату Верховної Ради, народні депутати за час проведення п'ятої сесії витратили на відрядження по Україні 101 тис. грн і 3,8 млн грн - за її межами. Під час поточної шостої сесії (до травня 2017 року) витрати на відрядження нардепів всередині країни склали 60,6 тис. грн, за кордоном - 3,6 млн грн.

Витрати парламентаріїв на канцелярські товари під час поточної сесії (до травня 2017 року) склали 123,2 тис. Грн, під час попередньої - 171,65 тис. Грн

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...