Вся суть російської політики в одній фразі: "Идея о полицейской миссии на Донбассе не имеет отношения к реальности", - Чуркін

Постпред Кремля в ООН в черговий раз згадав про мінські домовленості, забувши чомусь про те, що сама Москва не дотримується їх виконання.

Віталій Чуркін. Фото:oko-planet.su

Постпред РФ в ООН Віталій Чуркін висловив переконання, що поліцейська місія ОБСЄ на Донбасі є варіантом вирішення конфлікту на Донбасі, який не має відношення до реальності. Про це він заявив під час засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації в Україні, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"Не випадково, що від української влади раз у раз виходять все нові ідеї щодо розгортання там то миротворчих сил ООН, то поліцейських з важкою зброєю. Адже це дуже зручно - спочатку мати намір нагнітати напруженість, а потім пропонувати варіанти вирішення, які не мають відношення до реальності", - сказав Чуркін.

"Єдина мета тут - затягнути час і відволікати увагу від невиконання Мінських домовленостей", - вважає представник Кремля.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко очікує, що Організація з безпеки і співробітництва в Європі прийме рішення про направлення збройної місії на Донбас найближчим часом.

Заступник державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторія Нуланд на прес-конференції у Києві 27 квітня сказала, що питання направлення на Донбас міжнародної поліцейської місії для забезпечення безпеки проведення там виборів вже обговорюється.

Прес-секретар Міністерства закордонних справ ФРН Мартін Шефер у той же час заявив, що головуюча в Організації з безпеки і співпраці в Європі Федеративна республіка Німеччини попросила секретаріат ОБСЄ розробити варіанти для поліпшення безпеки під час можливих місцевих виборів на окупованій частині Донбасу, але про створення збройної місії мова поки не йде.

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...

"Без нашої участі - це несерйозно": Пєсков відреагував на те, що РФ не покликали на Саміт миру у Швейцарії

четвер, 2 травень 2024, 19:15

У Кремлі назвали "Глобальний саміт миру", який пройде 15-16 червня у Швейцарії, не налаштованою на результат ініціативою, передають Патріоти України. Заяву прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова цитують російські пропагандистські ЗМІ. За його словами, бе...