Всіх порвати: полковник розвідки пояснив, чому Київ досі не спопелив Донбас

Домагатися мети необхідно виключно дипломатичним, а не військовим шляхом.

Петро Недзельський. Фото:uapress.infoГоловна умова припинення атак терористів на Донбасі - встановлення контролю над російсько-українським кордоном. Таку думку в коментарі Обозревателю висловив полковник військової розвідки Петро Недзельський, повідомляють Патріоти України.

"Необхідно встановити контроль на кордоні, бо звідти потоком йде зброя, гроші, боєприпаси, наркотики. Тоді дуже швидко все це вичерпається і ця шпана втече. Без зброї, без горілки, без жратви, без грошей все поступово розсмокчеться. А всяких ідейних патріотів з "ЛНР", "ДНР" залишаться одиниці ", - переконаний полковник.

Відповідаючи на запитання видання, яким чином сьогодні можна встановити контроль над кордоном, Недзельський сказав: "Довести до кінця виконання Мінських угод, щоб повернути Україну в колишні межі".

При цьому полковник підкреслив: домагатися мети необхідно виключно дипломатичним, а не військовим шляхом. "Ми можемо стерти з лиця землі цей регіон і встановити український прапор. Але водночас ми знищимо тисячі людей і нанесемо країні мільярдний збиток, оскільки це ж наші заводи, школи, дитячі садки".

"Звичайно, військові сьогодні злі, вони хочуть всіх порвати, але є дипломати, є Президент, є Кабмін, є цивільні структури, які не можуть йти таким шляхом, тому максимально використовуються дипломатичні способи вирішення цієї проблеми, мирні. Насамперед, потрібно використовувати дипломатію , а гармати - це найостанніша справа ", - переконаний Недзельський.

Відповідаючи на репліку видання, що сьогодні одну зі сторін конфлікту на переговорах представляє "шпана", як назвав "армію" "ДНР" - "ЛНР" сам Недзельський, полковник відповів: "Мінські угоди підписувалися зі шпаною тільки в тому сенсі, що шпана озброєна.

Якщо ви представник влади, ви ведете переговори з терористом, який захопив літак, будівлю, школу, завод або навіть цілий регіон - ви все одно зобов'язані вести з ним переговори. Тому що найбільша цінність - людське життя.

Поважаєте ви цю шпану чи ні, але це об'єктивна реальність - це бандити зі зброєю, і вони можуть принести багато горя. І ви будете вести з ними переговори, щоб звести до нуля кількість жертв".

"З будь-якими терористами ведуть переговори. Але як тільки ці терористи перестануть отримувати підтримку - матеріальну, дипломатичну з боку Росії - вони відразу зникнуть", - підкреслив він.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...