​Втече-не втече? Печерський суд на клопотання ГПУ відпустив чергового "беркутівця" під домашній арешт

2 грудня суд задовольнив клопотання Генпрокуратури і змінив запобіжний захід для підсудного.

Владислав ЛукашПечерський районний суд Києва відпустив з-під варти під домашній арешт колишнього командира харківської роти "Беркута" Владислава Лукаша, підозрюваного в причетності до побиття активістів Євромайдану на вулиці Інститутській у Києві 18 лютого 2014 року, зазначають Патріоти України.

Про це повідомляють у понеділок "Українські новини", посилаючись на інформоване джерело в ГПУ.

Суд зобов'язав Лукаша не виходити з дому за місцем проживання в Сумах в період з 21:00 до 7:00, прибувати на першу вимогу до слідчого і судді, здати закордонний паспорт.

Також суд зобов'язав підозрюваного носити електронний засіб контролю і утриматися від спілкування з колишніми бійцями харківського "Беркуту". Зазначені зобов'язання діють до 2 лютого 2016 року.

Лукаш є колишнім командиром харківського "Беркуту" та заступником начальника Сумського міського відділу міліції. Як відомо, раніше Апеляційний суд Києва звільнив з-під варти і відправив під домашній арешт колишнього командира роти львівського "Беркута" Ростислава Пацеляка.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...