"Ви ще не бачили засекречену частину "кремлівської доповіді". Санкції будуть, і вони стануть її результатом" - міністр фінансів США

У "кремлівську доповідь", підготовлену Мінфіном США, увійшли 210 осіб, зокрема вищих чиновників. Значна частина списку відійшла керівникам великих російських держкомпаній і компаній з державною участю.

Стівен Мнучін. Фото:DW

Міністр фінансів США Стівен Мнучін заявив, що мова про нові санкції щодо Росії йде у "таємній частині" опублікованої у вівторок "кремлівської доповіді". Про це пише LB.ua, передають Патріоти України.

Під час зустрічі з членами банківського комітету Сенату Мнучіну сенатор Роберт Менендес поставив запитання щодо відсутності санкцій в опублікованій Мінфіном США "кремлівській доповіді", повідомила у своєму twitter кореспондент CNBC Кайла Тауше. На це Мнучін відповів: "Я підозрюю, що ви не бачили засекречену частину доповіді. Санкції будуть, і вони стануть результатом цієї доповіді".

"У жодному разі не треба думати, що ми не введемо санкції проти людей із цього списку", - цитує Мнучіна журналіст агентства Reuters Піт Шредер.

Мнучін додав, що спочатку не було задуму повідомляти про санкції саме в день публікації доповіді. "Метою документа був дуже ретельний аналіз", - цитує главу Мінфіну США агентство Bloomberg.

Сенатори також запитали Мнучіна, чи згоден він з головою ЦРУ Майком Помпео у тому, що Росія може втрутитися в проміжні вибори до Конгресу у 2018 році. На це глава Мінфіну США заявив, що поважає думку Помпео і не має наміру з ним сперечатися.

У "кремлівську доповідь", підготовлену Міністерством фінансів, увійшли 210 осіб, зокрема вищих чиновників. Значна частина списку відійшла керівникам великих російських держкомпаній і компаній з державною участю. Також у ньому опинилися найбагатші бізнесмени країни із статком не менш ніж $1 млрд.

У повідомленні Мінфіну США зазначалося, що у "кремлівській доповіді" є і закрита частина. Імена людей, які потрапили в закриту частину списку, не розголошуються, у доповіді підкреслюється лише, що в ньому можуть бути згадані і бізнесмени зі статком менш ніж $1 млрд, і чиновники, які не обіймають вищих керівних постів.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...