Виграш отримав сумнівний: Екс-аналітик ЦРУ назвав три мети Путіна під час захоплення українських кораблів

За словами Пола Гобла, інцидент був посланням не тільки Україні, але й Заходу.

Пол Гобл. Фото: скріншот з відео.

Ескалація в районі Керченської протоки, результатом якої стало захоплення Росією українських кораблів і моряків, була необхідна президенту РФ Володимиру Путіну з низки причин. Таку думку в інтерв'ю, яке було опубліковано 4 грудня, висловив експерт із питань Євразії і колишній аналітик ЦРУ та Державного департаменту США Пол Гобл, передають Патріоти України.

"По-перше, йому важливо зміцнити свій образ усередині Росії як незамінного лідера, єдиного, хто здатний захистити росіян від зовнішніх загроз. По-друге, Путіну важливо було показати Україні, що в неї не вистачить ресурсів, щоб перешкодити планам Москви перетворити Азовське море на своє внутрішнє озеро", – сказав він.

За словами експерта, інцидент був і посланням Заходу. "Своєю атакою Путін поставив Захід у скрутне становище, примушуючи робити вибір між здійсненням реальних кроків на підтримку України, які ризикують ще більше загострити кризу, і відступом, який неминуче приведе до вигод для російського президента", – зазначив Гобл.

Джерело: Крим.Реалії

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...