Виконуючи вимоги МВФ, Кабінет Міністрів України скасував право на дострокову пенсію для десятків тисяч працівників

Нововведення торкнеться 110 професій у вугільній промисловості і позбавить права на достроковий вихід на пенсію 10 тис. співробітників, 100 професій в металургії та добувній галузі (30 тис. працівників) і 82 професії в хімічній галузі (8 тис. працівників)

Кабінет Міністрів України скасував право на дострокову пенсію для десятків тисяч працівників.  Фото:ruchess.ru.

Уряд скоротив перелік професій, які мають право на ранній вихід на пенсію у зв'язку з особливостями умов праці. Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні Кабінету міністрів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Ми зараз це рішення приймаємо. Будь ласка, нехай міністерство спільно з роботодавцями та профільними профспілками сідають, і по кожній професії відпрацьовують. Якщо ми доведемо, що реально є така професія і вона дуже важлива, ми будемо це вирішувати", - сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Як пояснив, представляючи проект рішення, міністр соціальної політики Андрій Рева, проект постанови розроблено в рамках виконання меморандуму між Україною та Міжнародним валютним фондом.

"Постанова, яку ми приймаємо, направлена на виконання домовленостей з Міжнародним валютним фондом, я звертаю увагу на це", - заявив Рева.

Рева додав, що шкідливість умов праці, що дає право на пільгову пенсію, повинна встановлюватися виключно в результаті атестації робочих місць, при цьому 80% робочого часу співробітник повинен працювати у шкідливих умовах.

"Якщо говорити про список, який сьогодні існує, до прийняття нашої постанови, то якщо його уважно почитати - там дуже багато цікавих речей. Як можна атестувати за умовами праці робоче місце директора шахт? ... Невже він 80% робочого часу проводить під землею? В це ніхто не повірить", - зазначив міністр.

У свою чергу присутній на засіданні Кабміну представник профспілок повідомив, що постанова торкнеться 110 професій у вугільній промисловості, що позбавить права на достроковий вихід на пенсію 10 тисяч співробітників, 100 професій в металургії та добувній галузі, що торкнеться 30 тисяч працівників і 82 професії в хімічній галузі, що торкнеться 8 тисяч працівників.

Як повідомлялося, на початку травня директор Європейського департаменту МВФ Пол Томсен повідомив про стурбованість фонду зростанням дефіциту Пенсійного фонду України.

За словами представника МВФ, існує кілька пропозицій, як стабілізувати ситуацію з Пенсійним фондом, починаючи зі скорочення можливості для дострокового виходу на пенсію та до підвищення пенсійного віку.

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...