Винні усі? В ООН прозвучала несподівана заява щодо війни на Донбасі

На думку управління Верховного комісара ООН з прав людини в обстрілах житлових районів на окупованій території Донбасів винні обидві сторони конфлікту - як бойовики, так і ЗСУ.

Обстріляна Авдіївка. Ілюстрація:BBC

В Організації Об'єднаних націй заявили, що обидві сторони конфлікту на сході України винні в обстрілах житлових районів. Про це йдеться у доповіді управління Верховного комісара ООН з прав людини щодо ситуації з правами людини в Україні за період з 16 листопада 2016 року до 15 лютого 2017 року, передають Патріоти України з посиланням на канал 24.

"Військові Збройних сил України та бойовики озброєних груп продовжували встановлювати озброєння у цивільних житлових районах, а також – у будинках для проведення невибіркових обстрілів та використовувати вибухову зброю великого радіусу ураження в населених районах", – йдеться у доповіді.

У документі наголошують, що через ескалацію у межах "трикутника" Авдіївка – Ясинувата – Донецький аеропорт" та на півдні міста Донецьк лише у період з 29 січня по 3 лютого загинуло до 53 мирних мешканців цих районів.

В організації додали, що також через загострення збройного конфлікту у зоні АТО десятки тисяч людей страждають через відсутність життєво важливих послуг, зокрема тепло-, водо- та електропостачання.

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...