Вирішили обійтися без України: Росія хоче відібрати у ДП "Антонов" літак Ан-124 "Руслан"

При внесенні змін російською стороною ДП "Антонов" матиме право втрутитися в експлуатацію цих судів за межами РФ і заборонити їм польоти.

Стратегічний військово-транспортний літак Ан-124 «Руслан». Фото: planetas.ru.

Росія вирішила самостійно організувати технічне обслуговування найбільшого в світі серійного вантажного комерційного літака Ан-124 "Руслан" в обхід українського заводу "Антонов", який є розробником цього судна. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Зокрема, в Російській Федерації заявили, що через конфлікт з Україною стежити за експлуатацією суден тепер пропонується ВАТ "Авіаційний комплекс імені Іллюшина" (входить до державної Об'єднаної авіабудівної корпорації, ОАК).

Основною причиною такого рішення нібито стали "складності з отриманням технічного супроводу від української сторони". Льотний ресурс Ан-124 дуже великий - він становить 50 тис. годин, 10 тис. польотів і 45 календарних років та призначається українським заводом "Антонов" - володарем сертифікату типу, а також відповідальним за типову конструкцію літака. Але за умовами розробника сама процедура продовження ресурсу повинна здійснюватися набагато частіше - кожні 4 тис. льотних годин. Зараз всі ці процеси утруднені: сам експлуатант може проводити лише періодичне техобслуговування, а всі важкі форми - тільки український виробник за участю ульяновського "Авіастар-СП" (виконує техобслуговування і ремонт Ан-124, випущених на ульянівському заводі).

Джерела запевняють, що, якщо не передати функції супроводу експлуатації Ан-124 російським структурам, то може зірватися подальша експлуатація кількох літаків.

Проте джерела, знайомі з ситуацією, зазначають, що методологією огляду літака і повною документацією володіє тільки розробник. При внесенні змін російською стороною українська матиме право втрутитися в експлуатацію цих судів за межами РФ і заборонити їм польоти, додають вони.

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...

"Вони володіють українською мовою або суржиком": У Раді резервістів ЗСУ назвали ймовірні завдання російських ДРГ у разі появи на Київщині

четвер, 28 березень 2024, 16:39

Проникнення розвідувально-диверсійних груп ворога в столицю може вплинути на рівень застосування Росією масованих атак, це надзвичайно серйозно. Про це повідомив військовослужбовець ЗСУ, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в етер...