Вже офіційно: Великобританія проголосувала за вихід з Євросоюзу

51,8% британців підтримали Brexit.

Великобританія виходить з Євросоюзу. Ілюстрація: dw.com.

Патріоти України повідомляли про попередні результати підрахунку результатів волевиявлення британців на референдумі про членство в Євросоюзі, який відбувся в Великобританії вчора. Щойно з'явилися офіційні результати референдуму: 51,8% британців проголосували за вихід країни з ЄС, і 48% - за збереження участі в об'єднанні. Прихильники виходу з ЄС отримали перевагу в більш ніж мільйон голосів: 17,2 млн чоловік підтримали вихід з ЄС, 16 млн чоловік проголосували за членство в об'єднанні. Явка на референдумі склала 71,9%, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У Лондоні 75,3% виборців проголосували за збереження членства в ЄС, проти - 24,7%. У столиці Шотландії Единбурзі 74,43% виборців проголосували проти виходу з ЄС.

В Уельсі більше половини виборців проголосували за те, щоб вийти з Європейського Союзу.

Перші результати опитування соціологічної компанія YouGov після закінчення референдуму показали, що 52% британців проголосували проти виходу з Євросоюзу і 48% виступили за вихід з ЄС.

Нагадаємо, у Великобританії 23 червня пройшов референдум, на якому британці вирішували питання про членство країни в Євросоюзі. Європейські лідери закликали виборців в Великобританії добре подумати, перш ніж голосувати за вихід їхньої країни з Європейського союзу.

Зеленський заявив, що Україна зможе вступити до НАТО тільки після перемоги у війні

вівторок, 30 квітень 2024, 16:57

Україна стане членом Північноатлантичного альянсу після перемоги у війні з Російською Федерацією. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на президента Володимира Зеленського під час зустрічі з офіцерами, які проходять курси професійної військової...

Особлива ставка: Сі Цзіньпін збирається вбити клин між Європою і США, - Bloomberg

вівторок, 30 квітень 2024, 15:58

Як пише Bloomberg, візит президента Китаю Сі Цзіньпіна до Франції, Сербії та Угорщини має показати, що Пекін може запропонувати ЄС набагато більше, ніж Сполучені Штати Америки, передають Патріоти України. У Міністерстві закордонних справ КНР повідомили...