"Ихтамнет": У Путіна відхрестилися від полонених росіян у Сирії

Військовослужбовці, яких захопили у полон бойовики "Ісламської держави" насправді можуть бути не громадянами Росії. Крім того, Кремль не має можливостей займатися долею таких людей. Про це заявив офіційний представник Кремля Дмитро Пєсков, передають Патріоти України.

За його словами, офіційна Москва є стурбованою долею цих громадян, щоправда речник Путін висловив неупевненість у тому, чи вони насправді є громадянами Росії.

"Кремль не має можливості займатися їхньою долею. Всі відповідні служби будуть займатися встановленням їхнього громадянства", – зауважив він.

Крім того офіційний представник Кремля зазначив, що слід орієнтуватися на заяви з лінії Міноборони щодо реакції Росії на інцидент.

"Ми бачили повідомлення ЗМІ. Але навряд чи це можна сприймати як офіційну інформацію. Інтерес для нас представлятимуть джерела, які більше заслуговують на довіру", – додав Пєсков.

Нагадаємо, напередодні "Ісламська держава" опублікувала відео, на якому російські солдати розповідають, що потрапили у полон до бойовиків у провінції Дейр-ез-Зор. Згодом у Міноборони Росії заявили, що не було жодних інцидентів, пов'язаних із захопленням у полон або втратами російських військовослужбовців у Сирії.

"Егоїстичний, зарозумілий і стратегічно необґрунтований крок": Брайза "розніс" позицію Білого дому щодо ударів по російських НПЗ

понеділок, 6 травень 2024, 13:59

Колишній радник держсекретаря США Метью Брайза висловив різку критику на адресу Білого дому через їхнє прохання до України утриматися від ударів по нафтопереробних заводах на території Росії Про це він розповів у інтерв’ю для програми "Студія Захід" на...

"Проводиться значна робота": Стало відомо, які ракети запускатимуть із українських F-16

понеділок, 6 травень 2024, 13:50

Поставлені Україні винищувачі F-16 зможуть використовувати новітні французькі високоточні авіаційні бомби AASM Hammer. Про це заявив депутат французького парламенту, голова комісії з питань оборони та збройних сил Томас Гасіллуд, передають Патріоти Укр...