З 140 кандидатів на посаду голови Миколаївської ОДА конкурсна комісія вибрала... одного з найбагатших нардепів від БПП, - ЗМІ

Олексій Савченко, який займає почесне третє місце в рейтингу найбагатших народних депутатів Верховної Ради України, довгий час був співвласником "Авант-банку", до якого причетний екс-Генпрокурор Віталій Ярема.

Олексій Савченко. Фото: УНІАН.

Конкурс на посаду голови Миколаївської обласної державної адміністрації виграв народний депутат України від Блоку Петра Порошенка Олексій Савченко. Підсумки конкурсу, який проводило Національне агентство з питань держслужби, підбиті ввечері 13 вересня, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Миколаївську правду".

"Національне агентство вчора ввечері провело співбесіду і о 22:40 підбило підсумки конкурсу на посаду голови Миколаївської обласної державної адміністрації. Отже, переможцем конкурсу, зі значним відривом, став... народний депутат України від БПП Олексій Савченко. На другому місці, за результатами конкурсу, опинився "відомий у вузьких колах" миколаївець Артем Ващиленко", - цитує видання главу миколаївського Центру аналітичних досліджень Андрія Сенченка.

Головою ОДА переможець конкурсу зможе стати після спецперевірки, узгодження з Кабміном і підписання президентом указу про призначення.

Заявки на участь у конкурсі на посаду голови Миколаївської ОДА подавали 140 осіб.

Зазначимо, що Олексій Савченко, який у 2014 році заробив 28 млн грн, відповідно до його декларації, займає третє місце в рейтингу найбагатших депутатів Верховної Ради.

Його офіційна зарплата за рік становила 7,5 тис. грн, все інше - дивіденди і відсотки. Окрім цього, нардеп має найбільший офіційний внесок на рахунках у банках - 390 мільйонів гривень.

Олексій Савченко - колишній радник екс-генпрокурора Віталія Яреми. Він довгий час був співвласником "Авант-банку", до якого причетний сам Ярема та його син Валерій.

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...