Правоохоронці затримали керівника Миколаївського аеропорту під час пропозиції 2,5 млн грн голові області (фото)

Керівник комунального підприємства був затриманий "на гарячому" у службовому кабінеті голови Миколаївської ОДА.

Вилучений хабар. Фото:Fаcebook

Голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко заявляє, що директор комунального підприємства "Миколаївський міжнародний аеропорт" Михайло Галайко пропонував йому хабар в розмірі 2,5 мільйона гривень за продовження трудового договору. Про це йдеться в повідомленні Миколаївської облдержадміністрації, зазначають Патріоти України.

"Так, пізно ввечері 28 грудня директор аеропорту пропонував посадовій особі кошти за продовження трудового контракту на посаді директора підприємства. Під час передачі першої частини неправомірної вигоди в розмірі 700 тисяч гривень, керівник комунального підприємства був затриманий "на гарячому" у службовому кабінеті голови Миколаївської ОДА", - заявили під час спільного брифінгу Савченко і головний прокурор Миколаївщини Тарас Дунас.

За словами Дунаса, зараз грошові кошти вилучено.

"Вчора директор комунального підприємства набрався зухвалості і, прийшовши в кабінет голови адміністрації, запропонував йому хабар, від якої глава адміністрації відмовився. Пропозиція прозвучала в розмірі 2,5 млн грн. Фактично було передано 700 тис. Зазначений факт задокументований як дача хабара.

Такі дії кваліфіковані за частиною 3 статті 369 Кримінального Кодексу України. Покарання від 4 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без за рішенням суду. Особу затримано. Зараз перебуває в ізоляторі тимчасового утримання. Стосовно нього буде вирішено питання про обрання запобіжного заходу. Буде звернення до суду. Крім цього, наслідком буде поставлено питання встановити походження цих грошей", - додав Дунас.

У свою чергу генпрокурор Юрій Луценко в Facebook уточнив, що зазначені кошти Галайко отримав як "відкат" від керівника ТОВ "Автомагістраль" за підписання актів виконаних робіт з будівництва злітної смуги на суму 64 млн. грн.

Галайка було затримано вночі в службовому кабінеті голови Миколаївської ОДА. "Він став 9424 корупціонером, затриманим правоохоронцями по 2017 рік", - додав Луценко.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...