Путін намагався купити топ-чиновника ЄС, - журналістське розслідування

Італійські чиновники, яких просили прокоментувати цю інформацію, не дали відповіді журналістам.
Путін обіцяв Сальвіні 3 млн. євро? Ілюстрація: Русский Еврей.

Росія готувалася таємно надати італійському віце-прем'єру Маттео Сальвіні 3 млн євро для того, щоб його партія "Ліга Півночі" пройшла до Європарламенту. Про це йдеться у розслідуванні L'Espresso, передають Патріоти України.

За даними видання, гроші мали надходити через угоду про постачання дизельного палива, яку було укладено в жовтні 2018 року в Москві між російською державною компанією і помічником віце-прем'єра Сальвіні Джанлукою Савоїні.

У розслідуванні йдеться, що Савоїні здійснив десятки поїздок до Москви, Криму і Донбасу і від самого початку очолював переговори щодо російського фінансування партії Сальвіні. Видання повідомляє, що журналісти відстежували зустріч Савоїні з росіянами в Москві, яку у віце-прм'єра не афішували. Під час зустрічі нібито йшлося про постачання 250 тис. тонн російського палива італійській компанії, проте наразі невідомо, чи була угода укладена.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...