"З агресором не зустрічаюся": Посол України в Хорватії відхилив запрошення російського колеги

Олександр Левченко попросив російського посла більше ніколи не надсилати йому подібних запрошень.

Олександр Левченко. Фото:Facebook

Посол України в Хорватії Олександр Левченко відхилив запрошення російського посла відвідати захід до Дня російської дипломатії. Лист дипломата оприлюднено на сторінці посольства в Facebook, інформують Патріоти України.

"Якби я його прийняв, то тим самим по суті визнав би окупацію Росією українських територій, принизив би і себе, і свою Батьківщину. Тому в запрошенні, яке виглядає як дружній жест, я відчуваю приховану зневагу.

Я вірю в відновлення дружби між Україною і Росією. Але тільки тоді, коли Росія поверне Україні Крим та інші захоплені території, а всі винуватці агресії постануть перед судом в Москві або Гаазі", - написав Левченко.

Він також попросив російського посла більше ніколи не надсилати йому подібних запрошень.

"Є й інші плани": Угорщина наклала вето на підтримку формули миру Зеленського у Раді Європи

п’ятниця, 17 травень 2024, 16:42

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто виступив проти резолюції Ради Європи щодо безальтернативності мирного плану України. "Раді Європи зараз 75 років, це могло б бути чудовою платформою для укладання миру, але після виключення росіян ця можл...

Оце так: Захід готується натиснути на Зеленського, щоб примусити його до переговорів з РФ, - ЗМІ

п’ятниця, 17 травень 2024, 16:22

Західні країни, схоже, дійшли висновку, що Україні доведеться погодитися на переговори про припинення війни з Росією, побоюючись, що в іншому випадку Москва може відкрити новий фронт. Про це повідомляє французьке видання Europe 1. "Західні канцелярії г...