З подачі Кремля: Додон розповів про "помилку" України щодо Росії

Молдова не повинна повторювати помилок України, вибираючи шлях проєвропейської зовнішньої політики. Про це заявив президент Молдови Ігор Додон в інтерв'ю Lenta.ru, повідомляють Патріоти України.

"Нам слід зробити висновки з помилок України і не повторювати їх. Не наступати на ті ж граблі. Ми майже зробили це на початку 90-х, коли у нас була війна на Дністрі. Ми знову наступаємо на ті ж граблі останні дев'ять років, коли вибрали виключно проєвропейську, проамериканську зовнішню політику. І дуже часто антиросійську", - сказав він.

За словами Додона, дев'ять років проєвропейської влади в Молдові показали, що цей вектор - "ілюзія". "Але ж люди вірили. 2009 року європейський вектор підтримували 73%. Зараз - вдвічі менше", - каже молдовський лідер.

За його словами, без стратегічного партнерства з Росією Молдова не виживе. "Історично, традиційно у нас дуже багато спільного. І, звичайно ж, ми не зможемо вирішити питання Придністров'я, якщо у нас не буде хороших відносин з Росією. Ми не вирішимо проблему розвитку економіки, якщо ми не врегулюємо питання спільного ринку", - додав глава держави.

"Кожен день я чую новини з фронту": Боєць ГУР різко висловився про те, що потрібно змінити в армії

четвер, 25 квітень 2024, 7:30

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” повернувся у стрій після 13 місяців перебування у російському полоні та продовжує виконувати завдання по знищенню окупантів. В ексклюзивному інтерв’ю для TSN.UA військовий відповів, які зміни ...

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...