Забрехався: Лавров звинуватив Захід у тому, що Росія напала на Україну

На думку Лаврова "спроби" Заходу змусити Україну віддалитися від "дружньої" РФ якраз і спричинили російську агресію спочатку в Криму, а потім і на Донбасі.

Сергій Лавров. Фото:tsn.uaКраїни Заходу в 2014 році "штучно нав'язали" Києву європейський вибір, тому окупація частини Донбасу Росією, що стала наступною після анексії Криму, нібито стала колапсом української державності. Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров в інтерв'ю італійському журналу Limes, повідомляють Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Ситуація, коли Україна змушена з одного боку чинити опір російській військової агресії, а з іншого - проводити реформи, в розумінні Лаврова виникла через "спроби" Заходу змусити Україну віддалитися від "дружньої" РФ.

"Українська криза - не випадковість, а прояв системних проблем, які за останні два десятиліття накопичилися в загальноєвропейських справах і в міжнародних відносинах в цілому", - зазначив Лавров.

За його словами, "безпрецедентна можливість приступити після закінчення "холодної війни" до будівництва Європи без розділових ліній, що спирається на принципи неподільності, безпеки і широкого співробітництва, була втрачена".

"Не дивлячись на наші наполегливі заклики, а також взяті на вищому рівні зобов'язання в рамках ОБСЄ та Ради Росія-НАТО працювати над створенням співтовариства безпеки, верх на Заході взяла лінія на нестримне розширення на схід контрольованого євроатлантичними структурами геополітичного простору.

І на європейському континенті, і в інших регіонах світу широко використовувалася практика втручання у внутрішні справи, нав'язування, в тому числі силовим шляхом, іншим народам рецептів перетворень. Всі ці проблеми, як в дзеркалі, відбилися в ситуації в Україні ", -. додав Лавров.

Він заявив, що "ми не раз попереджали про контрпродуктивність спроб змусити Київ зробити штучний вибір -" з нами або проти нас "між розвитком співробітництва на Сході чи на Заході".

"На жаль, до нас не прислухалися В результаті організованого в лютому минулого року державного перевороту відбувся колапс української державності, а ультранаціоналісти, які захопили владу, розв'язавши криваву братовбивчу війну, поставили країну на межу розколу" - впевнений головний російський дипломат.

Спроба трампістів затягнути процес не пройшла: Сенат США провів процедурне голосування щодо пришвидшення голосування допомоги Україні

середа, 24 квітень 2024, 2:35

23 квітня Сенат США підтримав скорочення процедури розгляду законопроєкту про фінансування військової та економічної допомоги Україні. 80 сенаторів підтримали клопотання лідера демократичної більшості в Сенаті Чака Шумера "про завершення дебатів", яке ...

Адміністрація Байдена поспішає наздогнати втрачений час: Далекобійні ATACMS будуть у першому пакеті - ЗМІ

середа, 24 квітень 2024, 1:45

У наступному пакеті американської військової допомоги Україні вартістю близько мільярда доларів вперше можуть бути далекобійні ракети ATACMS. Про це у вівторок, 23 квітня, пише CNN із посиланням на джерела." . "Під час брифінгів у Конгресі протягом ос...