Забув згадати про "розіп'ятих хлопчиків": Симоненко в ООН розповідав про "укронацистів" та "вбивства росіян" в Україні

Голова забороненої в Україні Компартії переконував усіх, що конфлікт на Донбасі є громадянською війною.

Петро Симоненко в ООН лякав усіх "українськими нацистами". Фото:novyny.online.ua

Лідер забороненої в Україні Комуністичної партії Петро Симоненко 29 червня виступив в швейцарській Женеві на 32-й сесії Ради ООН з прав людини, заявивши при цьому про "громадянську війну", "вбивства російського населення" і "розквіт нацизму" в Україні. Повний текст виступу політика опублікований на сайті КПУ, передають Патріоти України.

Так, виступаючи в рамках семінару "глорифікації нацизму - злочин або право", лідер комуністів заявив, що українська влада з перших років незалежності "проводить повзучу глорифікацію фашизму і нацизму", а конфлікт на Донбасі є громадянською війною.

"В громадянській війні на Донбасі з самого початку активно використовувалися збройні формування (в тому числі і незаконні), створені на основі радикальних націоналістів, кримінальних елементів і відвертих нацистів ... У всіх цих структур - одна задача, аналогічна до тієї, яку свого часу ставив Гітлер при нападі на Радянський Союз: знищення світоглядних, економічних і соціальних основ існування східнослов'янського етносу, в першу чергу, російського населення", - заявив він.

Крім цього Симоненко назвав главу Верховної Ради Андрія Парубія "відвертим нацистом", а главу Інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича звинуватив у фальсифікації історичних документів.

Зброя і гроші не допоможуть? У Німеччині заявили, що Україні треба мобілізувати 250 тисяч солдатів

вівторок, 23 квітень 2024, 9:59

Російські війська дійшли до населеного пункту Очеретине Покровського району Донецької області. Окрім допомоги та зброї, Україні необхідна екстрена мобілізація. Про це заявив військовий аналітик BILD Юліан Рьопке, передають Патріоти України. За його сл...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали: