Зачарований список: Посол у Судані став восьмим дипломатом з РФ, який несподівано помер за останні 10 місяців, - The Telegraph

​62-річний Міргаяс Ширінский був знайдений мертвим у середу в своїй резиденції в Хартумі.

Поcольство РФ у Судані. Ілюстрація:https://ria.ru

Як стало відомо за повідомленнями, посол Росії в Судані помер від серцевого нападу, ставши восьмим російським дипломатом, який несподівано помер за минулі 10 місяців. Про це пише Алек Лун у статті на сайті газети The Telegraph, передають Патріоти України.

Прес-секретар МЗС Росії Марія Захарова в четвер повідомила журналістам, що посол "знайдений з ознаками гострого серцевого нападу". "Співробітники посольства викликали лікаря, але, на жаль, він не зміг врятувати (Ширінского)", - сказала вона.

Поліція розповіла AFP, що він "помер, коли купався в басейні у своєму будинку", але початкове розслідування виключає версію про вбивство. Ширінский - щонайменше, восьмий чиновник міністерства закордонних справ, який помер з кінця минулого року. Низка смертей почалася в той день, коли Дональд Трамп був обраний президентом США в листопаді, тоді Сергій Кривов, співробітник російського консульства в Нью-Йорку, був знайдений мертвим з раною на голові, сказали в поліції.

Спочатку повідомлялося, що він розбився при падінні з даху, але співробітники консульства заявили, що у нього був серцевий напад, і він вдарився головою при падінні. Медичний експерт з Нью-Йорка пізніше спростував ці пояснення, сказавши, що Кривов помер від внутрішньої кровотечі, пов'язаної з пухлиною.

Посол Росії в Туреччині Андрій Карлов був убитий пострілом у спину під час виступу в картинній галереї Анкари в грудні. Це зробив поліцейський, який викрикував "Не забувайте Сирію".

Віталій Чуркін, посол в Організації Об'єднаних Націй, помер на роботі в лютому напередодні свого 65-річного ювілею, імовірно, від серцевого нападу. Більше 10 000 чоловік працюють в російському МЗС в Москві і за кордоном, і п'ятеро чоловіків були у віці шістдесяти років, старі - за російськими стандартами.

Послу РФ в Індії Олександру Кадакіну було 67 років, коли він помер в лікарні у січні, на рік більше середньої тривалості життя в Росії для чоловіків. Але недавні смерті, принаймні, три з яких сталися при нез'ясованих обставинах, викликали подив, хоча за кордоном і до цього відбувалися вбивства високопоставлених росіян.

У Великобританії слідство з'ясувало, що в 2016 році розвідник, що перетворився в інформатора МІ-6, Олександр Литвиненко був отруєний двома росіянами, які діють за наказом Кремля. Крім того, деякі американські розвідники і співробітники правоохоронних органів вважають, що Михайло Лєсін, колишній міністр з комунікацій і помічник Володимира Путіна, був убитий напередодні інтерв'ю з міністерством юстиції в 2015 році.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...