Загрожує національній безпеці України: У Кабміні пояснили, чим небезпечне будівництво Росією Керченського моста

Зараз РФ всупереч вимогам Конвенції ООН з морського права та інших договорів здійснюється будівництво арки транспортного переходу через Керченську протоку. Жодні дії з приводу будівництва зазначеного об'єкта РФ не погодила з Україною.

Будівництво Керченського моста. Ілюстрація:http://www.eurointegration.com.ua

Будівництво Російською Федерацією моста через Керченську протоку загрожує національній безпеці України. Про це заявив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу відомства.

"Зараз Російською Федерацією всупереч вимогам Конвенції ООН з морського права, договором між Україною і РФ про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки, а також ряду інших міжнародних угод і документів, здійснюється будівництво арки транспортного переходу через Керченську протоку. Слід зазначити, що жодні дії з приводу будівництва зазначеного об'єкта РФ не погодила з Україною", - сказав він.

За словами Лавренюка, міністерством транспорту РФ також підготовлений проект наказу про закриття Керченської протоки в акваторії його суднохідної частини Керч - Єнікальського каналу на 23 доби в серпні-вересні 2017 року. Російська сторона аргументує заборону на прохід суден в зазначений період установкою арки моста транспортного переходу через Керченську протоку.

"Подальше будівництво і введення в експлуатацію моста через Керченську протоку призведе до значного зменшення суднозаходів в морські порти Маріуполя і Бердянська; до зниження вантажообігу цих портів; гальмування їх розвитку; зниження рентабельності металургійних підприємств регіону; зменшення прибутку портових операторів та філій Адміністрації морських портів України, що неприпустимо", - зазначив заступник міністра.

У зв'язку з цим міністерство інфраструктури звернеться до керівництва країни і всіх компетентних міністерств і відомств щодо невідкладного реагування на ситуацію, яка склалася навколо будівництва моста через Керченську протоку, в тому числі і в МЗС з метою спрямування РФ відповідної дипломатичної ноти протесту, а також в Міжнародну морську організацію (IMO), адже дії з боку Російської Федерації по будівництву арки моста через Керченську протоку і її закриття можуть завдати значної шкоди не лише безпеці судноплавства, а й національній безпеці України в цілому.

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...