Загримів за грати, ще й надовго: Суд виніс вирок контррозвіднику "ДНР"

Чоловік займався транспортуванням зброї і розподіляв її між терористами.

Ілюстрація: ЖЖДзержинський суд Донецької області засудив до 11 років в'язниці уродженця Донецької області, який був заступником підрозділу контррозвідки так званого "Міністерства державної безпеки "ДНР". Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області, передають Патріоти України.

В його обов'язки входило транспортування зброї з території Росії до Донецька і його подальший розподіл між терористами.

Чоловік був заарештований у червні 2015 року. Суд засудив його до 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна за вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб), ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни) і ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) КК України.

"Під час судових слухань встановлено, що 42-річний донеччанин у травні 2014 за власною ініціативою вступив до складу терористичної організації "ДНР", обійнявши посаду заступник командира підрозділу контррозвідки під назвою "КОТ" так званого "Міністерства державної безпеки "ДНР", - сказано в повідомленні прокуратури.

"Є плани і на Львів, і на Київ": Самусь оцінив, чи може РФ знову піти у наступ на великі міста

неділя, 5 травень 2024, 7:37

Директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь в ефірі телемарафону прокоментував слова представника ГУР Вадима Скібіцького про можливий наступ РФ на Суми та Харків. "Плани у росіян є. Плани є і на Київ, і на Львів. Оскільки вони б не починал...

Не все так просто! Обіцяну зброю Україна отримає лише влітку чи навіть пізніше, - NYT

неділя, 5 травень 2024, 7:24

Після схвалення нової програми американської військової допомоги Україна вже отримала кілька термінових поставок зброї, але із наступними партіями можуть виникнути затримки. За даними видання, минулої неділі Україна отримала партію протитанкових засобі...