Заява на Гаагу: Медведєв зізнався, що війну в Сирії роздуває Кремль

Голова уряду РФ заявив, що Росія ввела свої війська в Сирію, керуючись виключно своїми "національними інтересами".

Дмитро Медведєв. Фото: uznayvse.ru.

Питання про масштаби і терміни військової присутності Росії в Сирії ухвалюється в Кремлі і з Дамаском не узгоджується. Про це заявив прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв в інтерв'ю журналу Time, передають Патріоти України.

Також голова уряду РФ зазначив, що Росія не планує "нескінченно" перебувати в Сирії. "Спочатку про Сирію. У нас немає планів - і про це президент говорив, мої колеги говорили, і я ще раз хочу сказати - такої нескінченної присутності в Сирії.

Ми виконуємо там зовсім обмежене, конкретне завдання, засноване на захисті національних інтересів і на проханнях президента (Сирії Башара) Асада. Тому не він буде визначати масштаби присутності російської армії, російських збройних сил там, а російська влада, Верховний головнокомандувач і всі, хто залучений в цей процес", - сказав Медведєв.

За його словами, російська влада хотіла б збереження колишніх кордонів Сирії як єдиної держави. "І мені здається, що це розуміють всі: і в Росії, і в Європі, і в Сполучених Штатах Америки. Нікому з нас не потрібна нова Лівія, яка розпалася на кілька частин, або просто хаос, коли на чолі тих чи інших територій перебувають польові командири, простіше кажучи - бандити, якою б релігійною риторикою вони не прикривалися", - зазначив Медведєв.

Відповідаючи на питання, коли закінчиться наступ сирійської армії і почнуться переговори, Медведєв зазначив, що в країні має настати мир і президент Асад сяде за стіл переговорів для обговорення майбутнього політичного устрою в Сирії.

"Якщо президент Асад за нашої допомоги або за допомогою американців, європейців сяде за стіл з тими, з ким можна домовлятися (а це коло треба ще остаточно визначити), і домовиться про майбутнє політичного устрою Сирії, про процес демократичних перетворень, напевно, про власну роль і місце в цьому процесі тому, що інше було б дивним, - в цей момент все і повинно закінчуватися", - сказав він.

Також Медведєв заявив, що Росія ввела свої війська в Сирію, керуючись виключно "національними інтересами". "У чому їхня суть? В тому, щоб екстремісти, терористи не проникали з території Сирії на територію РФ, це річ очевидна. Але коли там кількість бойовиків, що мають походження з Росії та країн Центральної Азії, вираховуються тисячами - це реальна загроза для нас. Саме тому ми і ухвалили таке рішення", - пояснив російський прем'єр.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...