"Захарченко нещодавно мав конфлікт із Москвою": Кому було вигідно "прибрати" ватажка "ДНР" (відео)

Розмови про те, що Захарченко просто має піти на відпочинок, велись тоді, коли в Москві було незрозуміло, хто залишиться куратором так званої "ДНР": Сурков, який є кумом Захарченка, або ж це буде якась інша людина.

Ліквідувати Захарченка могли забажати багато людей. Ілюстрація: соцмережі.

31 серпня в окупованому Донецьку внаслідок вибуху був вбитий ватажок окупантів Олександр Захарченко. Ймовірно, його вбили російські спецслужби, адже між Захарченком і Москвою вже давно почалась політична боротьба. Про таку версію у прямому ефірі розповів донецький журналіст Сергій Гармаш, передають Патріоти України.

"Мені, звісно, як донеччанину була б приємною версія, що це зробили українські спецслужби, проте, якщо аналізувати фото розрушень, які відбулись у цьому кафе, то ймовірніше, що там була зроблена закладка вибухівки. Тобто це не кидок гранати, не вистріл з міномету, а саме закладка вибухівки", – зазначив журналіст.

Гармаш сказав, що в українських спецслужб навряд чи була можливість провести там таку роботу. На його думку, це робота російських спецслужб.

"І є навіть такі політичні симптоми, фактори, які дозволяють говорити, що був в останній час певний конфлікт між Захарченком і кимось в Москві, який міг призвести ось до такого фіналу. Тобто можливість і мотив ймовірніше були в Москві, ніж у Києві", – підкреслив журналіст.

Розмови про те, що Захарченко просто має піти на відпочинок, велись тоді, коли в Москві було незрозуміло, хто залишиться куратором так званої "ДНР": Сурков, який є кумом Захарченка, або ж це буде якась інша людина. Гармаш наголосив, що саме тоді і почалась політична боротьба, яка зараз і продовжується.

"Мені от зараз повідомили, що Олександр Бобков, колишній депутат з "Партії регіонів", який відкрито підтримав "ДНР", претендував також на посаду голови "республіки", знову зараз виїхав в Москву, буде вирішувати це питання, тому що це один із приємників", – зазначив журналіст.

Також він наголосив, що політична боротьба велась завжди, і варто не забувати про те, що між тим, що відбувається у Донецьку та Москві потрібно проводити проекції. "Скоріше за все це може бути також і сигналом до того ж Суркова, він є прямим вигодоотримувачем від діяльності Захарченка на окупованій території", – додав журналіст.

"Захарченко ніколи не був самостійною політичною фігурою, він був маріонеткою в прямому сенсі. Тому зміна одної маріонетки на іншу в Донецьку, вона, в принципі, ніяких кардинальних політичних змін чи змін на фронті спричинити не може. Я думаю, що ці факти не взаємопов'язані. Скоріш за все, нас чекає ескалація, але вона пов'язана не зі смертю Захарченка, хоча її можуть використовувати, як привід",
– розповів Гармаш.

За його словами ескалція буде пов'язана з тим, що в жовтні закінчується термін закону про особливий статус, який дуже потрібен Москві. До того ж, "восени там вже назначені вибори так званих голів". І,ймовірно, для того, аби примусити Україну продовжити цей особливий статус, буде потрбіна ескалація.

"І знову ж таки наша виборча кампанія. Ми бачимо, що деякі кандидати будують свою виборчу кампанію на риториці "Нам потрібен мир". А мир потрібен саме тоді, коли йде війна. І Москва буде підтримувати таких кандидатів, в тому числі і ескалацією на фронті", – підсумував журналіст.

Джерело: 24 канал

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...