Захопити два моря: Полторак розповів про новий план Кремля

Росія йде в повзучий наступ для того, щоб максимально ускладнити рух торгових судів.

Степан Полторак. Фото: mil.gov.ua.

Росія активно продовжує агресивні дії проти України і відтісняє її з морських узбереж, вдаючись до повзучого наступу в Азовському та Чорному морях. Як заявив міністр оборони Степан Полторак, країна-агресор робить це під приводом навчань, передають Патріоти України із посиланням на "Прямий".

Він підкреслив, що ЗСУ виконують завдання з патрулювання в акваторії Азовського моря, не піддаючись на провокації. "Загрози, які є, ми на них реагуємо. Провокація, яку Росія хотіла використовувати для того, щоб загострити обстановку і в самій Україні, і на кордоні, і, можливо, цю провокацію використовувати для відкритої агресії — їм не вдалася, і вони це розуміють. Тому що наші моряки трималися дуже впевнено, вони не порушили жодного нормативного документа, жодного закону і не дали підстав для того, щоб РФ почала цю агресію", — сказав він.

Міністр пояснив, що Росія йде в повзучий наступ для того, щоб максимально ускладнити рух торгових судів. "І не тільки українських. Тому що, ви розумієте, коли вони обходять зону проведення навчань, вартість продукції, яку вони перевозять, вона буде набагато більше. Тому таку обстановку, яку вони створюють в Азовському морі, вони зараз перекладають і на Чорне море", — додав він.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...