Захист від хунти: Посол РФ роз'яснив, навіщо потрібна нова військова база на кордоні з Білоруссю (відео)

Посол Російської Федерації в Білорусі Олександр Суріков заявляє, що російська військова база в Клинцях Брянської області потрібна, оскільки "радикалізм в Україні починає підніматися".

Росія спішно зводить нову військову базу в Клинцях. Фото: informnapalm.org.

Про це він сказав на прес-конференції в Мінську, відео якої представлено білоруським Європейським радіо у відеохостингу Youtube, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Я так розумію, що у нас, схоже, не виходить з Мінськими домовленостями, і там радикалізм в Україні знову починає підніматися. Там за межею "Правого сектору" нові формуються сили, "надправі", ще радикальніші...", - упевнений Суриков.

На його думку, в Україні "знову починає брати гору точка війни". "Ми, гадаю, не дуже хотіли б, щоб вона взяла гору, перемогла. То нам можна буде її на кордонах з Росією зупинити. От і все. Превентивні речі", - пояснив Суріков.

Він додав, що російська сторона побоюється, щоб конфлікт з Україною не пішов далі. "Хоча вона, може, і слабіша за Росію, я її військовий потенціал не вимірюю, але превентивні заходи", - сказав Суріков.

За інформацією російських ЗМІ, Росія, за деякими даними, стягує війська до білоруського кордону. Про це повідомляє група волонтерів, які займалися розслідуваннями про ситуацію в Криму, на Донбасі та в Сирії. Висновок про перекидання збройних сил зроблено на основі аналізу соціальних мереж.

З відкритих джерел фахівці з'ясували, що в Брянській області повинні найближчим часом з'явитися два військові об'єкти.

Днями в Клинці з Єкатеринбурга на постійну дислокацію перевели 28-у окрему мотострілецьку бригаду. Фотографії ешелонів з військовою технікою викладали місцеві жителі. Перекидання має завершитися до жовтня, стверджує портал InformNapalm.

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"