"Захистимо всіх, хто вирішить вийти з-під Москви", - Порошенко звернувся до вірян

Процес надання автокефалії Україні виходить на фінішну пряму.

Порошенко звернувся до вірян. Фото: LIGA.net.

Держава захистить вірян і священослужителів церкви Московського патріархату, які перейдуть в Єдину помісну православну церкву. Таку обіцянку дав президент Петро Порошенко під час щорічного послання до парламенту про внутрішнє та зовнішнє становище України, передають Патріоти України.

"Гарантую, що держава поважатиме вибір тих, хто залишиться у тій церковній структурі, яка зберігатиме єдність із Руською православною церквою. У той же час гарантую, що держава захистить права тих священиків і мирян УПЦ Московського патріархату, які добровільно вирішать вийти з-під Москви, щоб разом із іншими православними творити єдину помісну українську церкву. І не треба їх лякати", - наголосив президент.

"Екзархи Вселенського патріарха, відкинувши дипломатичні умовності, сказали мені: процес надання автокефалії Україні виходить на фінішну пряму. Я не знаю, коли саме ухвалять томос і коли його привезуть до України. Але упевнений, що колесо цієї історії ми розкрутили так, що повернути його ніхто не зможе", - додав Порошенко.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...