Законопроект вже внесли у Держдуму: Росія пішла на підлість через Курили

У законопроекті закріплено, що Курильські острови "є невід'ємною частиною Російської Федерації, у складі Сахалінської області".
Курильські острови. Фото: Вікіпедія.

У Держдуму РФ внесли законопроект, який накладає вето на підготовку будь-яких правових актів із передачі Курил Японії. Документом закріплюється, що Курильські острови є невід'ємною частиною Росії у складі Сахалінської області, інформують Патріоти України.

Проект закону "Про територіальні претензії до Російської Федерації із боку Японії" підготовлений членом фракції ЛДПР Сергієм Івановим і розміщений у базі даних нижньої палати 10 січня. "Правові акти, які містять положення про відторгнення території Курильських островів, не підлягають ратифікації, опублікуванню, введенню у дію і застосуванню", — заявлено у законопроекті.

Згідно з документом, "Курильські острови належать Російської Федерації за підсумками Другої світової війни, на підставі Каїрської декларації від 1 грудня 1943 року, Потсдамської декларації від 26 липня 1945 року, Мирного договору з Японією, підписаного в місті Сан-Франциско 8 вересня 1951 року".

У законопроекті закріплено, що Курильські острови "є невід'ємною частиною Російської Федерації, у складі Сахалінської області". У пояснювальній записці зазначається, що ця законодавча ініціатива підготовлена у зв'язку з прийняттям парламентом Японії поправки у закон "Про особливі заходи для форсування вирішення проблеми Північних територій".

Поправкою зафіксована належність чотирьох Курильських островів Японії і поставлене завдання "докладати максимальних зусиль для реалізації швидкого повернення Північних територій як територій, що належать Японії".

Недоімперії женуть з Південного Кавказу: Кремль вимушено підтвердив факт виведення своїх "миротворців" з Нагірного Карабаху

четвер, 18 квітень 2024, 2:35

Баку та Анкара не залишили Москві вибору. Спікери Кремля дуже неохоче коментують подію, що б'є по імперській гордині. Росія дійсно виводить свої "миротворчі сили" із території Нагірного Карабаху, яка повернулась під контроль Азербайджану. Про це сказав...

Нема кому працювати: У РФ до роботи на підприємствах оборонного комплексу збираються залучити школярів

четвер, 18 квітень 2024, 0:55

У Татарстані (автономна республіка у складі РФ) вирішили залучити підлітків віком від 14 до 18 років до роботи на підприємствах оборонно-промислового комплексу. Парламент підготував програму, згідно з якою їм дозволять працювати на заводах у вільний ві...