Залишити дипломатичні відносини: Віра Савченко пояснила, що Україні слід зберегти у стосунках з РФ

Можна виступати за розрив будь-яких відносин з РФ, крім дипломатичних, сказала сестра Надії Савченко, подякувавши при цьому консулу України в РФ.

Віра Савченко. Фото:www.ednist.info

Україні слід зберігати з Російською Федерацією дипломатичні відносини. Про це заявила сестра української льотчиці Надії Савченко Віра, передають Патріоти України з посиланням на 112 канал.

"Це той випадок, коли дуже рятують дипломатичні відносини. Якщо виступають за розрив, то нехай рвуть торгові, економічні, культурні відносини з Росією. А дипломатичні - це єдине, що треба залишити. Не тільки через мій випадок", - зазначила Віра Савченко.

"У цьому місяці я 6 разів перетинала російський кордон без проблем, не дивлячись на цю кримінальну справу, яку вони відкрили. У них є моя домашня адреса, вони надсилають листи, повідомляють, як відбувається слідство, я по ст. 51 Конституції РФ відмовилася свідчити проти себе і просила повідомити, коли закінчиться слідство і почнеться суд.

На шостий раз вони вирішили мене заарештувати. Прислали карний розшук РФ, мій паспорт прикордонники забрали, приїхали МВДшники, і я зрозуміла, що з консульської машини виходити не варто", - розповіла Савченко. Вона подякувала консулам, які допомогли розібратися з ситуацією заборони виїзду з Росії.

Окупанти вбили бабусю та її 12-річну онуку на Донеччині (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:30

Російська армія завдала удару по селищу Мемрик Покровського району на Донеччині. Попередньо, окупанти атакували населений пункт з РСЗВ "Град". Тілесні ушкодження, несумісні з життям, зазнали 65-річна бабуся та її онука 12 років. Про це повідомили в Дон...

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...