"Залити Україну кров'ю при першій же можливості": Американський експерт розповів про плани Кремля

На думку Майкла Кофмана, російські обстріли на Донбасі можуть початися за три місяці до президентських виборів.

Майкл Кофман. Фото: РБК.

Росія може спробувати вплинути на хід президентських виборів в Україні, почавши військові провокації на Донбасі за кілька місяців до їх проведення. Таку думку висловив американський військовий експерт Майкл Кофман, уточнивши, що новорічне перемир'я на Донбасі завершиться також, як і всі попередні, передають Патріоти України із посиланням на Rzeczpospolita.

"Схоже, що Росія хоче залити Україну кров'ю при першій же можливості. Артилерійські поєдинки – обмін некерованим вогнем уздовж лінії фронту, зазвичай посилюється в січні-лютому, а починаються відразу ж після свят", – пояснив Кофман.

За даними видання, російські обстріли почнуться за три місяці до президентських виборів. Уточнюється, що українці виснажені п'ятьма роками війни і хочуть миру. Згідно з опитуваннями, 72% громадян вважають, що війна на Донбасі – це головна проблема країни.

Корупція серед представників влади турбує 41%, а 58% респондентів вважають ситуацію в Україні "напруженою", і ще 31% – "критичною". З думкою, що Росія є агресором, згодні менше 2/3 опитаних. У виданні додали, що настрій українців впливає на поведінку головних кандидатів на президентських виборах, з яких троє виключають можливість завершення війни на Донбасі за допомогою сили.

Ролики в ТікТок і не тільки: Москва проводить інформаційну операцію проти України під назвою "Ухилянт" - ГУР Міноборони

вівторок, 16 квітень 2024, 12:51

Кремль проводить у соцмережах цілеспрямовану пропагандистську кампанію, поширюючі ролики на яких нібито українські чоловіки відпочивають за кордоном. Мета цієї дезінформації – зірвати мобілізацію та збільшити напругу в суспільстві. Про це йдеться у зая...

Добровільно став поліцаєм в окупантів: Судитимуть жителя Харківщини, який затримував колишніх військових (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 11:59

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо 32-річного жителя міста Вовчанськ, який під час окупації добровільно пішов працювати у "поліцію" загарбників. Слідчі встановили, що чоловік став так званим "помічником оп...