"Занадто багато побачив": РосЗМІ видали фейк про зникнення на Донбассі відомого журналіста з Італії

Роберт Траван, який відсвяткував в себе вдома в Італії Різдво та Новий рік, дуже здивувався власному зникненню.

Роберто Траван. Фото: Вести.ру.

Російські ЗМІ поширили фейк про зникнення на Донбасі відомого італійського кореспондента і фотографа Роберто Травана. Про це повідомила прес-служба Міноборони України, передають Патріоти України.

"За "дивним" збігом обставин, невдовзі після нашої публікації щодо нагороди, яку отримала фотографія загиблого на Донбасі старшого сержанта Збройних сил України Кобченка С. Г., що була представлена італійським фоторепортером Роберто Траваном на розгляд Міжнародного конкурсу "Tokyo International Foto Awards", у пропагандистських ЗМІ країни-агресора піднялась хвиля фейкових новин стосовно, начебто, "зникнення" італійського фотографа "на українській частині Донбасу", - йдеться в повідомленні.

У відомстві запевнили, що Траван сам особисто зв'язався з міністерством повідомив, що він живий і здоровий, своєчасно повернувся з України додому в Італію, щоб разом з сім'єю відсвяткувати Різдво і новорічні свята.

Російські пропагандисти, посилаючись на бойовиків "ЛНР" заявили, що Траван приїхав до Маріуполя для створення серії фотографій про війну на Донбасі в грудні 2018 року. В останній раз італієць нібито зв'язувався зі знайомими ще 23 числа, коли українські військові нібито повинні були відвезти його на передову бойових дій на Донбасі.

Розійшлися кілька "версій": що Травана могли вбити або викрасти в п'яній гарячці або ж через те, що він "занадто багато побачив".

Внаслідок нічної повітряної атаки росіян в Україні пошкоджені теплові та гідроелектростанції - Укренерго

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:14

Війська РФ вночі 29 березня під час масованої комбінованої атаки вдарили по енергетичних об’єктах. Про це повідомляє Укренерго. Внаслідок обстрілу зазнали пошкодження теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах. . Як зазначаєт...

Путін готується підняти податки: Війна проти України коштує Росії $300 млн на день, - WSJ

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:59

Щодня на війну проти України країна-агресор Росія витрачає близько $300 мільйонів. До того ж це сума без урахування масштабного переозброєння РФ та санкцій із боку Заходу, передають Патріоти України. . Про це йдеться у статті The Wall Street Journal з...