Запахло новим "хрестовим походом" проти московської "імперії Зла": Дональд Трамп зібрав навколо себе твердолобих неоконсерваторів ери Буша - Die Zeit

Навряд чи спроба Путіна хоча б частково відреставрувати радянський статус великої держави буде мирно існувати з трампівським слоганом Make America great again ("Зробимо Америку знову великою").

Путін і Трамп. Ілюстрація:112 Украина

Багато хто в Москві радіє, що Дональд Трамп буде люб'язний з Москвою. Але це ілюзія. Про це пише політичний оглядач німецької газети Die Zeit Міхаель Туманн, передають Патріоти України з посиланням на InoPressa.

Оглядач відзнача, що "проти цієї точки зору говорить цілий ряд вагомих аргументів, які просто-напросто рідко наводяться в дискусіях".

По-перше, майбутній президент, як підкреслює журналіст, "зібрав навколо себе твердолобих неоконсерваторів ери Буша". Наприклад, в нову команду Трампа увійде Ньют Гінгріч, який агітував за Трампа. І якщо раніше "він відгукувався про Росію позитивно, то незадовго до виборів став справжнісіньким "пожирачем Росії".

Другим кандидатом в команду є соратник Трампа Рудольф Джуліані. На цьому тижні він заявив, що "настільки могутньою Росію робить тільки небажання США хоча б трохи погрозити своєю військовою міццю".

Третій претендент - радикал-неоконсерватор ери Буша Джон Болтон, який вважає, що "Володимир Путін поклав око на Східну Європу і Середній Схід через слабкість обамівської політики". У зв'язку з цим Болтон пропонує створити "в Європі захисні структури від Путіна". "Ось так, до речі, може і виглядати зовнішня політика Трампа", - вважає Туманн.

З точки зору Берліна, "не може не викликати побоювань підйом прихильників націоналізму та авторитаризму в США і Росії". "Але схожі тенденції зовсім не означають, що ці націоналісти будуть добре ладнати один з одним, - продовжує автор. - Тим більше що у Росії і США і так чимало потенційних конфліктів незалежно від того, хто перебуває при владі".

Також можливо, що більш ізоляціоністська політика, яку збирається проводити Трамп, не означатиме "автоматичного визнання російських амбіцій на Близькому і Середньому Сході". "Жоден американський президент раніше так не форсував відхід США з Близького Сходу, як це робив Барак Обама. В результаті виявилося, що до кращих відносин з Росією це не привело. Навіть навпаки", - констатує Туманн.

"Більш того, навряд чи спроба Путіна хоча б частково відреставрувати радянський статус великої держави буде мирно існувати з трампівським слоганом Make America great again ("Зробимо Америку знову великою")", - продовжує оглядач. Ще один аргумент: Трампу були "вигідні російські хакери під час передвиборної кампанії. Але якщо вони і надалі будуть продовжувати в тому ж дусі, Трамп вибухне від люті".

Крім цього, новообраний президент, як нагадує видання, вже заявив про свій намір інвестувати трильйон доларів в модернізацію ядерної зброї, що "змусить Путіна до ще більшого нарощування озброєнь".

"Тому цілком ймовірно, що на початку свого президентства Трамп і Путін домовляться про кілька країн, які не особливо важливі Трампу. Зокрема, він може здати Сирію і, можливо, скасувати деякі санкції проти Росії у зв'язку з Україною. Тим більше, що відсутність напруженості в самому початку буде не в новинку, - підсумовує автор. - Всі американські президенти, починаючи з Білла Клінтона, хотіли розвивати хороші відносини з Москвою. В результаті починалося все завжди сердечно, а закінчувалося крахом. Так само було і з держсекретарем Хілларі Клінтон, яка в 2009 році спробувала запустити "перезавантаження" у відносинах з Росією".

Результат, як додає Die Zeit, нам відомий. Тільки на цей раз різниця полягає в тому, що "Дональд Трамп каже, що допускає використання ядерної зброї, якщо вже вона є".

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...