Заради політичного вирішення конфлікту: Молдова наполягає на виведенні російських військ з Придністров'я

Молдавський дипломат під час зустрічі із представником РФ підтвердив позицію Кишинева про необхідність виведення російських військ і озброєння з Придністров'я.

Придністров'я. Фото: Факти - ICTV.

Молдова наполягає на необхідності виведення російських військ зі своєї території, що послужить передумовою політичного вирішення конфлікту. Про це заявив заступник міністра закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Ліліан Дарій на переговорах у Кишиневі зі статс-секретарем - заступником міністра закордонних справ РФ Григорієм Карасіним, передають Патріоти України із посиланням на Newsmaker.

Видання зазначає, що під час переговорів зачіпалася тема врегулювання придністровського конфлікту. За даними видання, молдавський дипломат підтвердив позицію Кишинева про необхідність виведення російських військ і озброєння з Придністров'я, що, за його словами, послужить передумовою для того, щоб знайти політичне рішення конфлікту.

"Після раунду консультацій Карасін відправився в Придністров'я. Там дипломат, який опікується в російському МЗС темою Молдови та придністровського врегулювання, обговорить з керівництвом регіону хід переговорів щодо врегулювання конфлікту", - повідомляє Newsmaker. Нагадаємо, президент Молдови Ігор Додон пообіцяв провести референдум про статус невизнаної Придністровської Молдавської Республіки.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...