"Заспокоїти дикунів": Експерт пояснив, навіщо Юрій Луценко триматиме біля себе шокінські/пшонківські кадри ще 100 днів

Луценко відміряв ці 100 днів для себе, щоб йому дали можливість спокійно розібратися в ситуації.

Побачимо, чи відвідини Лук'янівського СІЗО після призначення Генпрокурором надихнуть Юрія Луценка на справжню реформу прокуратури. Фото: Цензор.нет.

Заява генерального прокурора Юрія Луценка про те, що так звана команда екс-генерального прокурора України Віктора Шокіна не буде звільнена й отримає 100 днів для того, щоб довести свою профпридатність, є політичним ходом. Таку думку в прямому ефірі "Обозревателя" висловив керівник ГО "Громадський аудит" Максим Гольдарб, повідомляють Патріоти України.

"100 днів - кругла цифра, яку люблять використовувати у своїх заявах політики. Це не більше, ніж політичний хід. Думаю, що за 100 днів розслідування тих чи інших резонансних справ, закінчення яких чекає суспільство, неможливо", - зазначив він.

Як вважає Гольдарб, також Луценко відміряв ці 100 днів для себе, щоб йому дали можливість спокійно розібратися в ситуації.

"Це було сказано для того, щоб трошки заспокоїти тих "дикунів", які зараз тиснуть на Луценка і намагаються його змусити в корені, руйнуючи все, змінити ситуацію. Це направлено в суспільство, щоб народ видихнув пар і дав можливість генеральному прокурору працювати ці сто днів. За сто днів можна з дуру або з переляку направити якісь кримінальні провадження в суд, але за підсумком ми отримаємо, якщо ці провадження недопрацьовані, або злочини не доведені, виправдувальні вироки", - сказав експерт.

На уточнююче запитання "Обозревателя", що повинен заявити Луценко, через цих 100 днів, Гольдарб зазначив, що все залежатиме від цілей генерального прокурора.

"Дивлячись на те, з якою метою Луценко зайшов у Генпрокуратуру, чи з якою метою його туди завели. Якщо для того, щоб створити в органах прокуратури черговий раз обушок для боротьби з політичними противниками, то це буде аналогічне тому, що говорили попередники. Якщо ж це реформатор, то він буде говорити про реформи, про те, що треба щось змінювати в системі органів прокуратури... Від нього будуть звучати посили про кадрові реформи", - підсумував Гольдарб.

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...

Не такого чекали: Удар Ізраїлю по Ірану став ганьбою для російської ППО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:57

Ізраїль завдав точкового удару у відповідь по Ірану, який атакував його раніше. Як пише американська газета The New York Times, метою атаки стала авіабаза поблизу міста Натанз у провінції Ісфахан. Там іранська влада розвиває власну ядерну програму. Ізр...