Заступився за "Беркут": Янукович "призначив" винних у розстрілі Майдану

Межигірський втікач поклав усю провину за убивства майданівців на сьогоднішню українську владу.

Віктор Янукович. Фото:uareview.comЕкс-президент України Віктор Янукович, який ховається від правосуддя в Росії, вирішив перекласти свою провину за розстріл демонстрантів на Майдані у лютому 2014 року на нинішню влади країни. Про це він заявив в інтерв'ю РИА Новости, повідомляють Патріоти України.

"Я твердо переконаний, що за розстрілами стоять деякі нинішні високопосадовці в Україні, які постаралися ретельно приховати сліди. Але якщо ситуація зміниться і в країні нарешті почнеться справжнє, об'єктивне розслідування – ще можна встигнути знайти і довести провину убивць.

І я в цьому дуже зацікавлений," – сказав він. За його словами, до розстрілів нібито можуть бути причетні секретар РНБО Олександр Турчинов, перший заступник спікера Верховної Ради Андрій Парубій та голова Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони Сергій Пашинський.

"Турчинов, Парубій та Пашинський - безпосередні учасники цих подій, жодного разу не були викликані на допит," – вважає Янукович. Більше того, він стверджує, що до загибелі людей не причетні бійці Беркута.

"Бійці "Беркута" виявилися крайніми у цій ситуації - на них зручно списати чужі злочини. Як ви думаєте, якби за моїм наказом "Беркут" розстрілював протестуючих, то за майже два роки у слідства були б факти, що підтверджують це?" - резюмує Янукович.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...