Справа про розстріл Майдану: У Луценка пояснили, як "беркутівцям" вдалося втекти в РФ

За словами Сергія Горбатюка, затримання підозрюваних могло відбуватись лише тоді, коли було зібрано достатньо доказів, але і це місцями не допомагало.

"Беркут" під час розстрілу майданівців. Ілюстрація: НовинарняНачальник Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк пояснив, чому «беркутівці», які розстрілювали людей на Майдані, змогли втекти до Росії. Про це йдеться в його інтерв’ю Главкому, передають Патріоти України.

«Це питання процедури. Можна затримувати, тільки якщо доказів достатньо для вручення підозри. Ідентифікувати їх було важко, бо ж усі були в масках, шоломах. Один на одного вони свідчень практично не дають. Тож затримання відбувались лише тоді, коли було зібрано достатньо доказів, але і це місцями не допомагало», - зазначив правоохоронець.

Як повідомив Горбатюк «беркутівці» покинули Україну за кілька виїздів. «Масовим можна назвати той, що відбувся 23 лютого 2014 року – нами зафіксована втеча на схід понад 20 осіб. Але впродовж тижня-двох більшість з них повернулися до Києва. Вони або вирішили, що для них тут немає небезпеки, або ж хтось їх у цьому запевнив.

Тоді з 20-ти не повернулися десь 5-7 осіб. Друга хвиля від’їздів припала на липень 2014-го, тоді виїхали ще п’ятеро. Напередодні планувались слідчі дії щодо них. У лютому 2015-го виїхали ще двоє, які на жаль змогли втекти безпосередньо під час проведення слідчих дій щодо їх затримання», - додав Горбатюк.

Як відомо, за чотири роки за вбивство в центрі Києві понад 100 людей не засуджений до реального терміну ув'язнення жоден організатор та виконавець цього злочину. При цьому, судами у майданівських справах винесено 50 вироків, 43 з них - обвинувальні. Це вироки із умовними строками або з відстрочкою виконання покарання.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...