Завдяки санкціям в Росії стало на одного мільярдера більше

Обмеження на імпорт призвели до зростання споживання російської продукції, тому підприємство Віталія Орлова, що займається виловом риби, швидко розбагатіло.

Віталій Орлов. Фото: Коммерсантъ.

У Росії з'явився новий мільярдер - глава риболовецького підприємства "Норебо холдинг" Віталій Орлов. Його стан Bloomberg оцінив в один мільярд доларів, пишуть Патріоти України з посиланням на "Дождь".

Однак в рейтингу найбагатших бізнесменів Росії, складеному Forbes за 2016 рік, прізвища Орлова не значиться.

За оцінкою агентства, "Норебо холдинг", що належить Орлову, головна компанія холдингу "Карат", виробляє 11% всієї рибної продукції в Росії. Bloomberg відзначає, що санкції і контрсанкції пішли на користь компанії, очолюваній Орловим. Відповідні санкції викликали сплеск споживання на внутрішньому ринку, а обмеження Євросоюзу і США не торкнулися харчової індустрії.

У лютому 2016 року Орлов заявив, що володіє 67% акцій холдингу "Норебо". У червні 2016 року стало відомо, що Орлов викупив 33% акцій холдингу у шведа Магнуса Рота, який володів пакетом акцій протягом 25 років. Сума угоди не розкривалася.

Bloomberg відзначає, що прибутковості "Норебо" в значній мірі сприяє те, що операційні витрати холдинг здійснює в рублях, а прибуток від експорту - в іноземній валюті. Частка експорту в "Норебо" оцінюється в 60%.

За інформацією російських ЗМІ, учасники рибодобувного ринку називають Орлова власником найбільших в країні обсягів квот на вилов мінтаю, оселедця і тріски. Ввиручка компанії Орлова оцінюється в 500-600 мільйонів доларів.

"Донька кричала, мамо, я помираю": Моторошні подробиці про удар окупантів по Дніпру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:53

Російська окупаційна армія 19 квітня завдала масованого ракетного удару по Дніпропетровській області. Через ворожу атаку загинуло семеро людей, двоє з них - діти. Понад три десятки мешканців поранені. У Дніпрі окупант влучили у житловий будинок та залі...

Діти вчать в основному російську мову та історію: Окупанти на ТОТ створили орган контролю пропаганди у школах

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:32

Російські загарбники створили на тимчасово окупованих територіях орган контролю пропаганди у школах. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передають Патріоти України. На тимчасово окупованих територіях Кремль запускає черговий фейковий держав...