"Заздалегідь зрежисований сценарій": МЗС Росії відреагувало на погром свого представництва у Києві

У відомстві Лаврова пообіцяли, що інцидент може спричинити тяжкі наслідки.

Російський культурний центр у Києві. Фото:ua.korrespondent.net

Міністерство закордонних справ Росії відреагувало на напад на Російський культурний центр, який знаходиться в Києві. Про це повідомила в офіційному коментарі представник МЗС Росії Марія Захарова на сайті МЗС РФ і на Facebook, зазначають Патріоти України.

У Москві зажадали від Києва дотримання Віденської конвенції про дипломатичні відносини, яка вимагає забезпечувати безпеку іноземним представництвам.

"В Москве требуют от украинской стороны неукоснительного соблюдения взятых ею на себя международных обязательств, в том числе согласно Венской конвенции о дипломатических сношениях, по обеспечению безопасности функционирования расположенных в этой стране российских загранучреждений. Украинским властям следует осознавать, что попустительство радикалам и их противоправной деятельности может повлечь за собой весьма тяжелые последствия", - йдеться в повідомленні.

Уряд вважає, що це була спланована акція, а також назвали це "очередным проявлением набирающей обороты на Украине русофобской истерии".

Раніше, 27 серпня РИА Новости повідомило, що було здійснено напад на будівлю Російського центру науки і культури (РЦНК) в Києві, "яке скоїли націоналісти".

Видання також повідомило, що фасад будівлі знівечений гаслами провокаційного характеру, які нанесли, ймовірно, представники праворадикального угруповання. Постраждалих під час нападу на будівлю немає.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...