Зазіхнули на велику угоду Рейгана-Горбачова: "Відповідь має бути рішучою", - Маккейн про таємне розгортання Росією крилатих ракет

Джон Макейн нагадав, що, з урахуванням останніх подій, в американському Конгресі було прийнято два оборонних проекти, в яких зазначено, що якщо Москва порушила договір, відповідь Вашингтону повинна бути рішучою.

Джон Маккейн. Фото: Rusnext.

Кремль, прийнявши рішення про таємне розгортання крилатих ракет і, таким чином, порушивши підписаний з США договір про контроль над озброєнням 1987 року, створив реальну загрозу для Збройних сил США, передають Патріоти України.

З відповідною заявою виступив відомий американський сенатор Джон Маккейн. На сайті політичного діяча опублікована його заява, у якій Маккейн відкрито звинуватив очільника Кремля у продовженні випробувань представників нової адміністрації Білого дому.

«Той факт, що Російська Федерація вдалася до таємного розгортання крилатих ракет з ядерними боєголовками, грубо порушивши положення Договору щодо ліквідації ракет малої та середньої дальності, створює для ЗС США та наших партнерів в НАТО досить велику загрозу», - наголосив республіканець. Джон Макейн нагадав, що, з урахуванням останніх подій, в американському Конгресі було прийнято два оборонних проекти, в яких зазначено, що якщо Москва порушила договір, відповідь Вашингтону повинна бути рішучою.

Сенатор також переконаний у необхідності США посилити свою позицію стримування в Європі та вдатися до жорстких заходів, які б змогли захистити союзників Вашингтону. Для цього Маккейн пропонує модернізувати американські ядерні сили.

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...