Здали свої: Луценко анонсував подання на зняття недоторканості з опоблоківця Бойка за легендарні вишки

Розслідування закупівель "вишок Бойка" просувається на підставі угоди зі слідством Кацуби

Розслідування закупівель


Справа про закупівлю за завищеною ціною вишок для видобутку нафти і газу на Чорноморському шельфі просувається, до осені очікується подача подання до Верховної Ради на зняття недоторканності щодо одного з чинних народних депутатів. Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко, зазначають Патріоти України.

"Коли воно буде завершено - я прийду до Верховної Ради (з поданням на цього депутата - ред), планую це зробити восени", - наголосив пан Луценко.

Слідство рухається на підставі показань одного з фігурантів колишнього заступника глави правління НАК Нафтогаз України Олександра Кацуби.

Нагадаємо історію питання. В 2011 році держпідприємство Чорноморнафтогаз придбала дві глибоководні бурові платформи по 400 млн доларів кожна. Угоди були оформлені через посередників, що дало привід запідозрити корупцію. У 2013 році норвезька фірма Ferncliff повідомила, що в 2012 році продала бурову установку через свою дочірню фірму безпосередньо Нафтогазу за $ 220 млн, тоді як в Нафтогазі заявляли, що придбали її через Ризьку судноверфі за $ 400 млн.

Юрій Бойко обіймав посаду міністра енергетики в 2011 році і за його прізвищем бурові платформи охрестили "вишками Бойка". Крім того, є непрямі ознаки, що Бойко має відношення до цієї корупційної покупки.

Ситуація складна: Бійці ЗСУ готуються до боїв у самому місті Часів Яр, - боєць ЗСУ

вівторок, 23 квітень 2024, 15:39

У районі Часового Яру на Донеччині ситуація залишається складною. Бійці ЗСУ готуються до боїв у самому місті, а в районі Іванівського українські захисники стяглися з кількох позицій. Проце повідомляє боєць 210-ї ОСБр "Берлінго" з позивним "Балу", перед...

"Це буде чесно": Кулеба підтвердив обмеження консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку

вівторок, 23 квітень 2024, 15:30

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підтвердив інформацію про призупинення надання консульських послуг громадянам України призовного віку, які перебувають за кордоном, зазначивши, що у теперішніх умовах головним пріоритетом є боротьба за ви...