Згадали і про Сенцова: У МЗС РФ розповіли, про що розмовляли по телефону Лавров та Помпео

Розмова відбулася з ініціативи американської сторони.

Лавров і Помпео. Фото:Цензор.НЕТ

23 серпня з ініціативи американської сторони відбулася телефонна розмова між міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим і держсекретарем США Майком Помпео. Про це повідомляє міністерство закордонних справ (МЗС) Росії, зазначають Патріоти України.

"Помпео порушив питання про Сенцова, який відбуває покарання за обвинуваченням в участі в терористичній діяльності, на що йому було надано відповідні роз'яснення", – розповіли у відомстві. Зі свого боку, Лавров закликав "негайно припинити переслідування під надуманим приводом громадянки Росії Марії Бутіної" і нагадав про інших росіян, які опинилися в американських в'язницях "із порушенням процедур".

Глава МЗС РФ назвав "деструктивними" дії Вашингтона, які, на його думку, підривають відносини між Росією і США. Дипломати також обговорили актуальні міжнародні теми, основну увагу серед яких було приділено ситуації в Сирії.

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...