Згадав про "гейропу" та права людини: "Хрещений батько ЛНР" Єфремов оскаржить свій арешт в Європейському суді

​Адвокат колись впливового соратника Януковича повідомив про те, що Європейський суд вже прийняв до розгляду його скаргу.

Олександр Єфремов. Фото:ТСН

Колишній керівник фракції "Партії регіонів" в українському Парламенті, противник Євромайдану і "хрещений батько ЛНР" Олександр Єфремов намагається оскаржити свій арешт в Європейському суді з прав людини. Про це пише Диалог, інформують Патріоти України.

Адвокат політика Максим Сасьє розповів кореспондентам про те, що є одна скарга, яка зареєстрована і розглядається (де саме, не уточнив).

"Ми чекаємо українських судів, оскільки без рішення українського суду я не можу звернутися до ЄСПЛ", - сказав він.

Сасьє уточнив, що скарга стосується переміщення Олександра Єфремова під варту. Також він поскаржився, що для здійснення свого плану сторона захисту очікує рішення Апеляційного суду Києва, засідання якого, за словами адвоката, переноситься вже четвертий раз.

Відомо, що під час подій Євромайдану Єфремов і його визначні луганські партійні соратники (Голенко, Лозовський, Пристюк, Клінчаєв) різко критикували опозицію і закликали Януковича "навести порядок".

23 лютого після втечі Януковича Єфремов спочатку виступив з критикою президента, заявивши, що "вся Україна стала заручником родини Януковича". Однак незабаром за підтримки Єфремова в Луганську здійснили захоплення стратегічних об'єктів зі знищенням українських і встановленням замість них спершу російських, а потім і "ЛНР-х" триколорів.

Як відомо, термін утримання під вартою для екс-керівника фракції "Партії регіонів" Олександра Єфремова був продовжений на два місяці, до 22 січня 2017 року. При цьому розгляд апеляції на арешт "хрещеного батька ЛНР" призначено на 17 січня.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...