"Жадібний був, навіть не поїхав на похорон до матері", - товариші по службі про дезертира Попова (відео)

Дезертир застрелив свого командира взводу, з яким жив у бліндажі, пострілом в потилицю.

Дезертир Олег Попов (зліва) переметнувся до бойовиків. Фото: InfoResist.

38-річний дезертир Олег Попов з позивним Ізя з 93-ї окремої гвардійської механізованої Харківської бригади, який скоїв тяжкий злочин і переметнувся на бік окупантів, раніше відмовився їхати на похорон власної матері. Про це повідомив командир четвертої механізованої роти Віталій Попович, інформують Патріоти України з посиланням на Ліга.нет.

"Попов прийшов у грудні минулого року, як солдат був дисциплінований, не вживав алкогольні напої, особистих претензій до нього не було, він мало з ким спілкувався, але був дуже жадібний, одна з причин, яку він пояснив своїм товаришам, чому не поїхав на похорон до матері - він сказав, що це дуже великі розтрати", - сказав Попович.

Відповідаючи на питання, чому він убив саме командира взводу, Попович сказав: "Лисенко (командир взводу, - ред) міг би покликати інших, вони могли б стріляти б по БМП з сусідніх позицій, він прорахував, що йому можуть стріляти в спину, це стосується не тільки Лисенка, якби був хтось із інших хлопців, він би убив, він би міг побоятися вбити більше людей з можливого опору. Я думаю, що перший постріл зробив в потилицю, а решта, коли Лисенко падав, в живіт і стегно".

"Найбільша втрата - це загибель Лисенка, ніякі матеріальні цінності не можуть з цим зрівнятися, він був грамотний, добре навчений військовий", - підкреслив Попович.

За словами Поповича, дезертир здав бойовикам позиції тільки роти, оскільки інші позиції батальйону він не знав.

"Спочатку я подумав, що він з глузду з'їхав. Але потім ... з такими людьми нема чого говорити. Лев падлом не харчується, тим більше російським", - додав Попович.

Командир четвертої механізованої роти вважає, що однією з причин дезертирства може бути фінансова сторона.

"Версія - це фінансова сторона. Можливо, йому пообіцяли, що за те, що він пережене БМП і здасть позиції, отримає фінансову винагороду", - додав він.

За його словами, коли 93-й окрема гвардійська механізована бригада була на Донецькому напрямку, то приходили повідомлення, що в "ДНР" нібито багато заробляють. "Це може бути причина. Він йшов навмання, підготував білу ганчірку і палицю і йшов ніби з прапором потім", - додав Попович.

Він підкреслив, що якщо людина один раз зраджує, вона зрадить і вдруге.

Військовослужбовець Роман Марчук додав, що дезертир раніше намагався перевестися в 25-у бригаду, хотів бути десантником, але при цьому був боязкий.

"Говорив, що 20 років намагався потрапити в армію, прийшов через добробати. В магазині у мене запитали, звідки у нього стільки грошей? Він протягом чотирьох днів два рази прийшов і зняв по сім тисяч гривень. До чого він готувався, це було тоді незрозуміло. Тому, що він така людина, що, коли хлопці пішли на дембель, він позбирав ковдри, які були, все це запакував в мішок і кудись відправив. Позбирав всі старі речі, збирав все - спальні мішки, і відправляв в мішках. Забороненого не було для нього нічого", - додав Марчук.

Він сказав, що на місці злочину Попов забрав всі свої документи.

"Після виявлення БМП вся зброя знаходилася на місці, крім його зброї. Я сподіваюся, що наші опоненти, до яких він перейшов, вчинять з ним так само, як твін вчинив зі своїми", - підкреслив Марчук.

2 грудня повідомлялося, що військовослужбовець Попов скоїв тяжкий злочин і переметнувся на бік окупантів. За інформацією волонтера Романа Доніка, військовослужбовець 93-й ОМБр, потрапив до складу ВСУ через військкомат Покровська, вбивши командира взводу.

Українські військові знищили російський літак Су-25 на Донеччині

субота, 4 травень 2024, 21:01

Президент Володимир Зеленський заявив, що українські військові у суботу, 4 травня, збили російський літак Су-25 у Донецькій області. Про це він сказав у вечірньому відеозверненні, передають Патріоти України. «Особливо відзначу воїнів зі 110-ї окремої м...

"За службу в "Азові": У Росії до 18 років колонії засудили полоненого українця

субота, 4 травень 2024, 20:29

У Ростові-на-Дону, що у РФ, Південний окружний військовий суд засудив до 18 років колонії суворого режиму полоненого українця Владислава Плахотника. Там його звинуватили у службі в українському батальйоні "Азов", який в Росії назвали терористичним. Про...