Жахливий сон Кремля справджується: Американський батальйон сил НАТО прибуде у Польщу - генерал Ходжес

Крім цього, в Польщі повинна ще з'явитися американська тактична бронетанкова бригада.

Бен Ходжес. Фото:hvylya.net

"У квітні 2017 року Польщу прибуде американський батальйон в рамках сил НАТО. Про це заявив у Варшаві командувач Сухопутними силами США в Європі генерал Бен Ходжес, передають Патріоти України з посиланням на Польське радіо.

Генерал Ходжес разом з послом США в Польщі Полом Джонсом спостерігав у Варшаві за парадом з нагоди свята Польської армії. У параді брали участь представники американської піхоти, а також кілька танків Abrams, бойових машин піхоти "Бредлі" і транспорт технічного забезпечення.

Як відомо, на саміті НАТО у Варшаві на початку липня союзники прийняли рішення про зміцнення військової присутності на східному фланзі Альянсу через військову небезпеку, яку представляє Росія. У зв'язку з цим в Польщі та країнах Балтії буде розміщено чотири батальйонні тактичні групи, кожна з яких буде налічувати близько тисячі чоловік. Крім цього, в Польщі повинна з'явитися американська тактична бронетанкова бригада.

Як пояснив Бен Ходжес, "типова американська бронетанкова бригада налічує близько 4,5 тисячі солдатів і має майже тисячу транспортних одиниць, в тому числі близько 250 танків Abrams, бойових машин піхоти "Бредлі" і самохідних гаубиць "Паладин". Зате батальйонна тактична група - це просто посилений самостійний батальйон, що в різних арміях налічує близько тисячі воїнів".

ЗСУ успішно полюють на російські "Буки": Стало відомо, скільки противник втратив за місяць

неділя, 5 травень 2024, 10:56

Українські захисники розпочали своєрідне полювання на російські зенітні комплекси "Бук". Лише за останній місяць бійцям Сил оборони вдалося знищити щонайменше шість комплексів цього типу, тож окупанти втрачають на фронті більше систем ППО, ніж можуть в...

Новий злочин ворога, ще й на Великдень: Окупанти вгатили по Одещині "Іскандером" - є пошкодження та потерпілі

неділя, 5 травень 2024, 10:54

Окупаційні війська Росії протягом минулої доби здійснили ракетний удар по Одещині крилатими ракетами, імовірно "Іскандер-К". Про це повідомили Сили оборони півдня, передають Патріоти України. Відомо, що внаслідок удару поранено чотири особи, пошкодже...