Жахи Кремля стають реальністю: НАТО посилює свою присутність під боком у Росії

Альянс планує перекинути 4 батальйони на схід Європи.

Ілюстрація:readonline.com.ua

Країни НАТО мають намір перекинути близько чотирьох тисяч військовослужбовців до Польщі та країн Прибалтики, таким чином посиливши східні кордони Альянсу. Про це пише The Wall Street Journal із посиланням на західних чиновників, інформують Патріоти України.

Очікується, що два батальйони нададуть США, по одному - Великобританія і Німеччина. Інформацію про плани НАТО посилити східні кордони Альянсу підтвердив заступник міністра оборони США Роберт Уорк.

Підтягування додаткових сил він пояснив численними військовими навчаннями за участю великої кількості військовослужбовців, які Росія проводить біля своїх кордонів. За його словами, в НАТО це розцінюють як "надзвичайно провокаційну поведінку".

Нагадаємо, танкові бригади НАТО від лютого 2016 по черзі перебували в Болгарії, Румунії, Польщі, Латвії, Литві та Естонії. Таким чином Альянс посилює захист європейських держав від агресивної політики Росії.

Крім того, присутність НАТО у Чорному морі посилиться силами Туреччини, Болгарії і Румунії.

"Той, хто каже, що війна має бути заморожена, ніколи не дивився на карту": Генерал Годжес вказав на головну проблему

субота, 4 травень 2024, 8:58

Україна не повинна погоджуватись на заморожування війни, оскільки для країни-агресора Росії це буде лише додатковим часом на підготовку наступного кроку. Москва вже неодноразово показувала, що не збирається дотримуватись жодних укладених угод. Таку дум...

Не треба їх переоцінювати? Ізраїльський військовий експерт пояснив, чого очікувати Україні від безпекових угод

субота, 4 травень 2024, 8:42

Безпекові угоди з країнами-партнерами, над якими наразі працює Україна, не варто переоцінювати. Вони здатні дати нашій державі воєнно-стратегічний і моральний запас міцності, однак це не комерційні контракти, за порушення яких введуть санкції для поруш...