Жодного метра Х*йлу і його найманцям: Україна в Мінську наполягає на закріпленні лінії розмежування станом на вересень 2014 року - Марчук

Згідно з умовами Мінська-1 ні Дебальцеве, ні Лутугіне, ні Докучаєвськ не мають залишатися в руках російських окупантів

Євген Марчук. Фото:day.kyiv.ua

Україна в Мінську наполягає на закріпленні лінії розмежування станом на вересень 2014 роки для початку відводу сил і озброєнь на Донбасі. Про це розповів керівник робочої підгрупи з питань безпеки в Тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Євген Марчук, повідомляють Патріоти України з посиланням на УНІАН.

За його словами, в даний час на засіданнях Тристоронньої контактної групи відбувається узгодження документа про розведення сил на Донбасі. За його словами, російська сторона "досить "грамотно" вміє затягувати будь-яке питання".

"В принципі, з точки зору здорового глузду, важко заперечувати проти того, щоб відвести військових, щоб снайпери не бачили цілі, щоб не бачили один одного, провокували там різні рухи", - підкреслив Марчук.

"На сьогодні їх не влаштовують два пункти з цієї великої угоди. Перший - це те, що відведення відбувалося, і в основу була взята лінія розмежування від 19 вересня 2014 року, на чому ми наполягаємо.

Ситуація на Донбасі на 5 вересня 2014 року

І друге - вони хочуть виключити в преамбулі, це не в імперативній частини, видалити посилання на те, що в основу цієї домовленості беруться 12 принципів, які розроблені військовими експертами "нормандської четвірки". у Мінську це було, коли вони там залишалися і відпрацювали", - підкреслив Марчук.

При цьому, за його словами, всі інші моменти зараз узгоджені. Також він сказав, що сторони домовилися не чекати наступного раунду переговорів у Мінську, який відбудеться 27 липня, а в режимі онлайн спробувати узгодити зазначені моменти. За його словами, питання затвердження лінії розмежування станом на вересень 2014 року "є принциповим для нас". "Думаю, що на чомусь домовимося, знайдемо якийсь компроміс, і якщо це станеться, тоді є готових три ділянки (для розведення сил - ред)", - заявив Марчук.

Такими ділянками є Станиця Луганська, Золоте і Петровське. "Три ділянки по два кілометри в глибину, два кілометри в ширину, і тоді їх можна розширити. Якщо ось цей квадрат 2 на 2 зробити, але там передбачено, перш ніж почати, визначення точних координат, абсолютно точні до секунд. (Також) з іншого боку обов'язково передбачається сім днів тиші, тобто, якщо не буде семи днів тиші, а будуть обстріли, ніякого відведення не буде", - заявив Марчук, розповівши про передумови початку розведення сил на Донбасі.

А ось як виконували терористи мінські угоди:

У Повітряних силах назвали єдиний спосіб протидії російським КАБам та ФАБам

вівторок, 7 травень 2024, 3:25

Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш повідомив, що єдиний спосіб ефективно боротись з російськими КАБами та ФАБами - знищувати носії цих бомб. Про це він заявив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Якщо ми говоримо про ФАБ-1500, яким росіяни...

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...