Жорстокі російські бомбардування в Алеппо позбавили Кремль шансів на ослаблення санкцій за Донбас - Reuters

Ситуація рухається від поганої до ще гіршої. Ніхто не посміє просити про пом'якшення. На даному етапі після ситуації в Сирії "голуби миру", яких "годує" Москва, будуть щасливі, якщо все залишиться так, як є.

Наслідки бомбардування Алеппо. Ілюстрація:http://www.unian.ua/

Через жорстокі російські бомбардування опозиційних сил в Сирії Євросоюз не буде пом'якшувати санкції, введені проти Росії за агресію проти України. У блоці навіть припускають нові каральні заходи проти Кремля. Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела в дипломатичних колах, передають Патріоти України за матеріалами Zn.ua.

Незважаючи на те, що ЄС розглядає війни в Україні та Сирії як окремі проблеми, останні дані про жорстокість Москви і Дамаска в Алеппо не підуть на користь російсько-європейським відносинам. Італія та Угорщина постійно підвищували тиск в Брюсселі, закликаючи пом'якшити санкції і повернутися до нормальних відносин з Росією. Але тепер їх хватка ослабла.

"Очевидно, що атаки в Алеппо змінили точки зору деяких. Буде неможливо просувати пом'якшення санкцій проти Росії за Україну на тлі такого контексту", - сказав інформаційному агентству міністр закордонних справ однієї з країн ЄС.

Неназваний дипломат з Франції підтримав цю точку зору, додавши: "Після Алеппо шанси того, що санкції проти Росії за Україну будуть зняті, стали фактично нульовими". Париж вважає, що бомбардування Алеппо були військовим злочином і хоче розслідування. Тим часом, лідери ЄС та НАТО в понеділок заявили, що санкції проти Росії повинні бути збережені.

"Ситуація рухається від поганої до ще гіршої. Ніхто не посміє просити про пом'якшення. На даному етапі "голуби миру" будуть щасливі, якщо все залишиться так, як є", - сказав агентству інший дипломат в Брюсселі.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...