"Жовч "русского мира": Гундяєв, прямуючи в розкол через Україну, звернувся до Вселенського патріарха

РПЦ, з одного боку, устами свого речника оголошує війну на знищення Вселенському патріархату. З іншого - посилає "поцілунки", аби змінили рішення стосовно української автокефалії.
Патріарх Кирило. Фото: РІА "Новости".

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило направив послання Константинопольському патріарху Варфоломію, в якому закликав відмовитися від передачі томосу "українським розкольникам". Про це 31 грудня повідомляється на офіційному сайті Російської православної церкви (РПЦ), передають Патріоти України.

«Отступитесь сейчас от общения с раскольниками, откажитесь от участия в политической авантюре их легализации. И тогда подлинная Православная церковь Украины во главе с Блаженнейшим митрополитом Киевским и всея Украины Онуфрием благословит Вас, а история сохранит память о Вас в числе тех святителей Константинопольского престола, кто в труднейших политических условиях сумел не уронить достоинство Церкви и сохранить ее единство», — написав патріарх Кирило.

Він додав, що з глибоким болем, подивом і обуренням прочитав лист Варфоломія, в якому той сповіщав про намір в найближчі дні надати новозаснованій церковній спільноті України статус автокефальної помісної церкви. «Воссоединение раскольников с Церковью стало бы великой радостью как для православных Украины, так и для всего православного мира, если бы проходило в соответствии с предписаниями канонического права, в духе мира и любви Христовой. Но нынешний политизированный процесс принудительного объединения далек от норм и духа святых канонов. Ему сопутствует чудовищное нагромождение лжи, а теперь уже и насилие по отношению к подлинной Украинской православной церкви», — зазначив патріарх Кирило.

Глава РПЦ звернув увагу Константинопольського патріарха на те, що нібито вже зараз "духовенство в Україні під надуманими приводами викликають на допити, шантажують, погрожують близьким людям, проводять обшуки в храмах, чинять тиск на родини і дітей". Днями вступив в силу закон, мета якого - позбавити УПЦ її імені, щоб під виглядом добровільного переходу громад провести насильницькі захоплення її храмів. На закінчення він взагалі вирішив пригрозити, що якщо Варфоломій вчинить так, як було викладено в його листі, то назавжди перестане бути першим в православному світі, що налічує сотні мільйонів віруючих.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...