Журнашлюшки Путіна привітали з новопризначенням: Центральний телеканал РФ розповів, як Парубій розстрілював Майдан (відео)

Російська пропаганда вже звично поширила спотворену інформацію про активістів Майдану, "виливши" чергову порцію бруду на новообраного спікера парламенту.

Андрій Парубій. Фото:ukraineunderattack.org

Днями на каналі "Россия-1" вийшов сюжет про новопризначеного спікера Верховної Ради України Андрія Парубія, колишнього заступника голови парламенту та екс-коменданта Майдану під час Революції гідності. У сюжеті спотворено інформацію щодо Парубія і розстрілу активістів Майдану. Про це пише Радіо свобода, зазначають Патріоти України.

Заголовок до сюжету каже "Спікером Ради став комендант Євромайдану з довідкою". У сюжеті також кажуть про активну участь Андрія Парубія у Помаранчевій революції та Революції гідності.

Також у сюжеті мовиться, що стрілянина по активістах Євромайдану, буцімто, велась із будівлі, яку на той час контролював Андрій Парубій.

"Стрілянина по майданівцях і "Беркуту" велася з будівлі, яку контролював Андрій Парубій. Після розстрілу він виводить з консерваторії снайперів в екіпіровці і зі зброєю, захованою в кейси", – начитує журналістка.

Однак у кадрах на відео із цим текстом показують не київську консерваторію, як стверджує журналіст, а будівлю готелю "Дніпро", розташованого на вулиці Хрещатик.

А ось як виглядає Київська консерваторія. Вона розташована на вулиці Архітектора Городецького.

Чоловіки ж із кейсами, що залишають будівлю готелю "Дніпро" – це члени "Правого сектора". Однак вони покинули будівлю готелю не після розстрілу активістів 20 лютого, як кажуть російські журналісти, а значно пізніше – 31 березня.

Припустимо, що стрілянина по активістах Майдану 20 лютого велась із будівлі готелю "Дніпро", вхід до якого показали у сюжеті каналу "Россия-1". Навіть за допомогою Google Maps можна побачити, що з місць вбивства людей немає прямої видимості будівлі цього готелю.

Був у цивільному та без зброї: У Польщі затримали дезертира з російської армії

середа, 8 травень 2024, 12:43

У Польщі на кордоні з Білоруссю затримали дезертира з російської армії. Про це повідомляє RMF FM, передають Патріоти України. Затриманому російському солдату 41 рік. Він був у цивільному і без зброї. Усе вказує на те, що він намагався нелегально проник...

"Застосували майже всі типи озброєння": Речник Повітряних сил розкрив деталі масованої атаки РФ та спрогнозував, чи здатний ворог її повторити

середа, 8 травень 2024, 12:29

Сьогодні ворог здійснив чергову комбінованої атаку по Україні після нетривалого затишшя. Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону прокоментував ворожий удар та розповів, чи здатні росіяни його повторити, передають Патріоти України. "Це...