Зміна прізвища не врятувала: заступник Турчинова володіє офшором, пов'язаним з корпорацією "Богдан" (документ)

Олег Свинарчук, який нещодавно став Гладковським і був бізнес-партнером Петра Порошенка, виявився власником офшорної компанії.

Олег Свинарчук. Фото:apostrophe.com.ua

Колишній бізнес-партнер Президента України Петра Порошенка Олег Свинарчук (нещодавно змінив прізвище на Гладковський), який нині обіймає посаду першого заступника секретаря РНБО, водночас є власником офшорної компанії TECKFORD INVESTMENTS FINANCIAL CORPORATION. Про це на своїй сторінці у Facebook написала журналістка Анна Бабінець, посилаючись на оприлюднені документи панамської фірми Mossack & Fonseca, інформують Патріоти України.

"Нові прізвища з ‪PanamaPapers. У 2014 році Олег Свинарчук, власник корпорації "Богдан", змінив прізвище на Гладковський. Кажуть, хотів увійти в політику з новим ім'ям. І дійсно, в серпні 2014 року президент Порошенко призначає колишнього бізнес-партнера головою Міжвідомчої комісії, яка контролює весь експорт зброї.

А в лютому 2015 року Гладковський стає заступником секретаря РНБО. Тільки пан Гладковський забув виправити своє прізвище в реєстраційних документах на Британських Віргінських островах", – зазначила журналістка.

"У 2009 році Олег Свинарчук став власником компанії TECKFORD INVESTMENTS FINANCIAL CORPORATION, яка пов'язана з корпорацією "Богдан". Цей сертифікат від 25 червня 2015 року підтверджує, що Свинарчук є єдиним акціонером компанії на БВО. Державна посада не змусила пана Свинарчука відмовитися від офшору на БВО. Що ж, бере приклад із шефа та колишнього бізнес-партнера", – вважає Бабінець, яка опублікувала відповідний документ.

"Створити пусті міста, пусті міста легше займати": Козій пояснив, що стоїть за нагнітанням чуток про плани РФ на Одесу

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:30

Останніми днями війська РФ посилили атаки на Одесу - по місту бʼють балістичними ракетами. Першочергова мета таких дій ворога - не окупація міста, а створення в ньому таких умов, аби люди з нього тікали, передають Патріоти України. Про це в інтервʼю OB...

Кремль кидає у бій нові бригади: Жданов назвав напрямок головного удару РФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:22

Основним завданням російських окупантів може бути розтягування резервів Сил оборони України, заявив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов, передають Патріоти України. "Найімовірніше, саме Авдіївський напрямок вони вважатимуть напрямком голов...